Изказването на Еманюел Макрон за НАТО беше много обидно.Това заяви

...
Изказването на Еманюел Макрон за НАТО беше много обидно.Това заяви
Коментари Харесай

Франция се отцепва от НАТО след оскърбителния коментар на Макрон, вижда Доналд Тръмп

Изказването на Еманюел Макрон за НАТО беше доста обидно.

Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Лондон преди двудневната среща на върха на НАТО в английската столица по случай 70 година от основаването на Алианса, осведомят Агенция Франс Прес и други медии.

НАТО извършва огромна цел, сподели Доналд Тръмп на взаимна конференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

През ноември Макрон разбуни духовете с коментар пред списание The Economist, че светът претърпява " мозъчната гибел " на НАТО, като предизвести, че страните членки на Алианса повече не могат да разчитат на Съединени американски щати.

Тръмп от своя страна разяснява през днешния ден, че думите на Макрон са " доста, доста оскърбителни " към останалите страни членки на Алианса. Той добави, че коментарът на френския водач също е " доста афектиран ".

Не можете просто по този начин да говорите за НАТО, изрази американският водач недоволството си.

Според Тръмп връзките сред Съединени американски щати и европейските страни членки на НАТО не водят до разделяне, като се изключи Франция.

" Никой не се нуждае от НАТО толкоз доста, колкото Франция. Направиха доста рисков коментар ", предизвести Тръмп.

" Виждам Франция да се отделя. Обръщам се към него и му споделям, че той (Макрон) се нуждае от отбрана повече от всеки различен и виждам той да се отделя, малко съм сюрпризиран от това " държание, изясни американският водач.

Преди самият Тръмп подлагаше на критика НАТО и я описваше като " отживяла " организация.

Американският милиардер също атакува стопанската система на Франция, като загатна за висока безработица и че страната не се оправя добре стопански. Безработицата във Франция е 8.6% през третата четвърт на тази година, само че значително се усъвършенства през последните пет години.

Тръмп счита, че Франция се пробва да запълни хазната си с въвеждане на цифров налог върху американските софтуерни компании. Президентът съобщи, че ще отговорят на това.

" Те стартират да таксуват с налог продуктите на други хора, тъй че ние ще наложим налог на тях ", закани се президентът на Съединени американски щати.

В понеделник Белият дом разгласи, че може да наложи мита до 100% върху 2,4 милиарда $ импорт на френско шампанско, сирене и други първокласни артикули.

Доналд Тръмп предизвести, че нещата ще станат доста тежки за Европейски Съюз, в случай че Брюксел не промени отношението си в региона на търговията и НАТО.

" Европейски Съюз се отнася към Съединени американски щати доста, доста незаслужено в търговията. Дефицитът от доста, доста години е астрономически със Съединени американски щати и в интерес на Европа. Променям това и го трансформирам доста бързо. Не е вярно да се възползваш от НАТО и също да се възползваш в търговията, това се случва. Не можем да позволим това. Ние беседваме с Европейски Съюз за търговията и те ще би трябвало да се трансформират или нещата ще станат доста тежки ", предизвести Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР