Изказването на Бойко Борисов, че отгледал като деца в партията

...
Изказването на Бойко Борисов, че отгледал като деца в партията
Коментари Харесай

Из Фейсбук: Приказка за юнак Баце и тримата министри

Изказването на Бойко Борисов, че " отгледал като деца в партията " министрите в оставка Радев, Нанков и Московски, стана мотив за мощно развихряне в жанр национален фолклор. Виктория Тинтерова написа страхотна приказка, която стана шлагер в обществените мрежи. Ето я и нея:
Вървял си левент Баце през банкянската гора в един топъл, безоблачен, юнски ден. Ръчкал с една пръчка тревата и храстите, щото бил чувал, че там хората намират всякакви неща. И си мислел:
- Много желая да направя нещо велико, щото дедо ми е казвал, че за велики каузи съм роден. Даже в пожарната ме записа. Ама в тая пожарна чак пък толкова... И станах охранител, но и там чак пък толкова.... Чудя се какво.. Вече не ми се охраняват всякакви видове. Те си ядат всякакви вкусни неща, а аз единствено зяпам. Имат си хубави коли, дамите им дами... А аз единствено зяпам. Е, правилно Първият ми университет ме научи едни работи - да не вървя гладен на вечеря, но елементарно му е на него.. Ох, доста жалко, по какъв начин да не вървиш гладен на вечеря, то за кво да вървиш тогава.... егати съвета! Като се върна ся, ще направя една партия. Да не не помни да запитвам Цецо по какъв начин да я кръстим.
Така си мислел и си ръчкал с пръчката храстите.В торбичката му имало с изключение на филия с мехлем и няколко джанки, няколко открити пирона, една празна консерва от Русенско варено, се нещо ще послужи и един чифт малко носени джапанки. Малко бил печален, се се надявал нещо по по този начин да откри... Изведнъж от храстите се чул спокоен стон. Стъписал се левент Баце, само че нали е самоуверен, отместил с пръчката храста. Ха, какво да види - три дребни юначета клечали и гледали уплашено.
- Кои сте вие, какво вършиме тук и по какъв начин се казвате?
- Ние сме Вальо, Ивайло и Ники. Чухме, че в храстите могат да се намерят всякакви неща и търсим... Ама нищо не намерихме.
- Не се бойте към този момент, взимам ви, аз ви открих и към този момент няма да треперите повече. Обещавам! - заречен им левент Баце - ще ви отгледам, ще ви напарвя хора и дори може в миналото едно стадионче да построим...
И ги взел. Завел ги вкъщи, в Банкя и ги нахранил и напоил. На другия ден сутринта се обадил на Цецо, събрали се двамата и решили новата партия да се споделя герб. Минали години, Вальо, Ивайло и Ники порастнали в Банкя, напълнели и загладили косъм. Когато към този момент не можели да си подават пръстчетата през решетката, зад която ги отглеждал левент Баце, станало ясно, че са подготвени. И тогава с Цецо ги създали министри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР