Изказването на Асен Василев е недалновидно и направено без да

...
Изказването на Асен Василев е недалновидно и направено без да
Коментари Харесай

Рамадан Аталай. Управляващите бяха на екскурзия в САЩ, няма договори за втечнен газ

Изказването на Асен Василев е недалновидно и направено без да са направени нужните дълготрайни разбори. Аз атова си разрешавам да кажа, че той не би трябвало да се занимава с енергетиката.

Това съобщи пред bTV депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай във връзка изявлението на вицепремиера Асен Василев, че в актуалната обстановка на война в Украйна България не би трябвало да води договаряния с " Газпром ".

" Държавата би трябвало ясно да пресметна какъв брой газ ни би трябвало за бизнеса и за небитовите консуматори. По груби калкулации това са към 3 милиарда кубични метра. Откъде ще ги вземем, в случай че откажем да предоговаряме доставките с " Газпром "? Не може вицепремиер да се буди сутринта и да изяснява, че няма да предоговаряме. Не може да се приказва по този начин пред обществото. Това са търговски секрети и сделки, които не се сподлеят ", безапелационен бе той.

" Асен Василев не споделя от кое място ще вземем друга газ. Изказва единствено някакви догадки. Управляващите не са отговорни за цените на силата и енергийната рецесия, само че още с налагането на мораториума демонстрираха, че ръководството на страната не се води съществено. Те не схващат от енергетика. Европа е подвластна на към 40% от съветския газ, ние сме на към 30%. Да сте чули някой от Европа да излиза и да споделя, че няма да получава повече съветски газ? ", попита Аталай.

Да сте чули от Европа няма да каже, че няма да вземаме съветски газ и храним руснаците. Това е дипломация. Трябва да сме подготвени да управляваме. Смятах, че тези млади момчета ще трансформират доста неща, страната да се развива. Но сега, когато постановиха мораториума, се усъмних, че да завършиш Харвард не е городст, неприемливо е да вземаш такива решения, сподели още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР