Изказване от парламентарната трибуна на председателя на БСП Корнелия Нинова

...
Изказване от парламентарната трибуна на председателя на БСП Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Не вярваме на думи, а на дела

Изказване от парламентарната естрада на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка отхвърли на „ новите парламентарни субекти” да поддържат мораториума, препоръчан от Българска социалистическа партия върху дейностите на държавното управление в оставка.

Уважаеми български жители,

Промяната стартира след изборите на 4-ти април, само че никога не е приключена и не е направена. В комплицираната обстановка, в която се намираме, позицията на Българска социалистическа партия е най-лесна,ясна, кардинална и поредна. За четири години 5 пъти избор на съмнение против държавното управление на Борисов, овакантяване на Народното събрание, поради тъпчене на демокрацията и парламентаризма, 1323 законопроекта или оферти по законопроекти, различни на политиките на ГЕРБ. Това са обстоятелства, които не могат да бъдат подценени и не се не помнят. Така че всевъзможни опити да се внушава, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ могат да вършат нещо дружно, са безпочвени и почиват на обективните обстоятелства, история и истината от последните 4 години. Очевидно в този момент има разбъркване на пластовете и неизясненост в позициите на някои партии.

Уважаеми сътрудници от новите политически субекти,

Политиката на ГЕРБ оттук насетне е да основава безпорядък, неустойчивост и неустановеност в страната. Не се поддавайте на тези провокации, които в това число и тук ви устройват. Поведението на Борисов е ясно – той също е обичайно пореден и ще продължава да ни забавлява със скечове. Новите политически субекти не можете сами, тъй като не ви стигат гласове, само че в това време нападате Българска социалистическа партия и отказвате нашата протегната ръка, тъй като смятате, че сме партия на статуквото. Очевидна липса на политическа мъдрост в този миг проявявате.

Ние в никакъв случай не сме се месили в държанието на други партии и не сме давали препоръки, само че защото в този момент ни предизвикахте, ще си кажем мнението:

Първо – още в 44-тото Народно заседание декларирахме, че Обединените патриоти са очевидни сътрудници на ГЕРБ, а прикрито ръководещият е Движение за права и свободи. Четири години сме го повтаряли от трибуната. Движение за права и свободи през днешния ден декларират, че няма да ръководят с ГЕРБ и няма да поддържат Българска социалистическа партия, тъй като са партии, изгубили изборите. Ами те управляваха и с ГЕРБ, и с Българска социалистическа партия. Понеслите негативи от това са точно ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а в този момент потеглят да ръководят с вас, помислете си какво ви чака.

Уважаеми сътрудници от Движение за права и свободи,

Като дърпате за опашката, ще си получите истината.

Докато ние тук се занимаваме с това, какво се случва с действителния живот в България. За 7-ми път ви го споделям – слушайте гласа на разсъдъка. Докато тече тук този неправилен спор, този Борисов се окопава, и вие ще го върнете назад с цялостна мощ и в този момент ще ви кажа за какво.

Казвате, че всички желаеме елеминирането на ГЕРБ – думи, думи,думи, зад които не стои нито едно съответно деяние, дори противоположното. И недейте да твърдите, че Българска социалистическа партия желае да разбие анти-ГЕРБ болшинството. Българска социалистическа партия просто работи, не приказва. Отхвърлихте предлагането ни за мораториум – ваша воля. В понеделник подмениха цялата енергетика и часове по-късно БУЛГАРГАЗ желаеха увеличение на цените със 17% със задна дата - това е действителният живот извън. 17% във всеки дом, до момента в който ние тук си прехвърляме обвинявания кой кой е и защо се бори. В понеделник за 24 часа Борисов, тук щу оставя една скоба може би с кого, с кой – макар че не е литературно вярно, овладяха цялото земеделие.

Питате ли се за какво стартират от енергетиката и от земеделието? Къде са средствата в страната?

И по този начин - в понеделник след всички енергийни сдружения подчениха управленията на шестте държавни горски предприятия за 24 часа. На “Зем инвест”, на “Агроном инвест”, на “Напоителни системи”, на “Врана Еад” на “Агролес проект”, на “Рибни ресурси” и на “Сортови семена”. Ако бяхте ни послушали предходната седмица, без да спорим кой е по-прав, дали в тази точка или в оназ, и да вкараме мораториума това нямаше да се случи.

От Движение за права и свободи в този момент ще ме репликират и ще кажат - не, щеше да се случи, тъй като тези състезания са почнали от дълго време. Не, нямаше, тъй като юристите знаят, че краят на състезанията е вписването в организацията. Ето това направиха за 24 часа. И по тази причина не имаме вяра на думи, а на каузи.

Ето, предложили сме ви дейности - дайте да го спрем. Не желаете новите политически субекти. Ваша воля, само че вижте какво се случва. И позволете ми да позволи, че и в енергетиката, и в земеделието фрагментите не са единствено на Борисов. Позволете да позволи, че там са и фрагментите на Движение за права и свободи.

Ето това предизвикаха за 24 часа за жалост с ваша помощ. Не знам за какво го вършиме. От неумелост ли, от дебелоглав ли, че го е предложила Българска социалистическа партия. Нарочно ли, не знам. Вие си знаете, само че е неточност.

Не пожелахте да спрем концесиите. Знаете ли сега какво се случва в Министерски съвет, сега? Ето в този момент ще ви кажа - дава се концесия на рандеман на подземни благосъстояния в находище “Орешака” в Пазарджишко. В момента се дава концесия за рандеман на подземни благосъстояния в община Димитровград, Хасковско. В момента се дава концесия за морския плаж “Кабакум” във Варна. Ето в този момент, до момента в който ние тук се караме кой е по-велик и кой желае повече да махне ГЕРБ, сякаш не е ясно това. И още веднъж няма да гледаме през днешния ден мораториума. Е за какво?

Кой продължава и разрешава Борисов да се окопава във властта и да се обогатява за сметка на българския народ? Ние не сме.

Както виждате освен на думи, а с документи и дейности от 10 дни настояваме за едно простичко нещо. Дълго ще приказваме по Изборния кодекс, дълго ще вършим комисия по проверката, ще създадем комисия за Росенец. Добре. Действия трябват, хора. Той ни се подиграва сега. Той си работи, до момента в който, позволете ще кажа, вие си чешете езиците. Ето нашите оферти са на масата. Ваше е решението с повдигането на ръката и с натискането на бутона къде ще се позиционирате. Защото едно е да излезете тук и да говорите красиви думи, друго е когато се стигне до решение и опровергаете личните си думи. И не обвинявайте за това Българска социалистическа партия. Пет пъти безусловно доброжелателно ви подадохме ръка без да желаеме нищо - не желаеме постове, не желаеме министри. Не ви желаеме нищо. Искаме този модел не просто да бъде пропукан както стана на 4-ти април. Искаме да бъде отхвърлен. И да няма опция да се върне. Не приемате това предложение - ваша си работа. Ние кардинално, поредно, ясно и изрично продължаваме по този път.

По-рано от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия настоя Народното събрание да прегледа законопроектите, които левицата е внесла в Народното събрание - Закон за преизчисляване на пенсиите, Закон за фамилните помощи и други законопроекти, свързани с подкрепяне на младите фамилии, децата и възрастните. Корнелия Нинова уточни, че предложенията на Българска социалистическа партия вземат решение незабавни проблеми - едният законопроект лимитира безразборното харчене от Борисов и министрите му през последните дни на тяхното ръководство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР