Изказване на техническия директор на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо

...
Изказване на техническия директор на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо
Коментари Харесай

Изказване на Георги Иванов стигна до Daily Mail

Изказване на техническия шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо стигна и до Англия. Британският вестник Daily Mail преразказа думите на Гонзо, който съобщи, че до момента в който той е шеф, футболисти с различен цвят на кожата няма да бъдат викани в националния ни тим. 
 Михайлов приказва по куп тематики и съобщи: Изказването на Гонзо беше неточност на езика Михайлов приказва по куп тематики и съобщи: Изказването на Гонзо беше неточност на езика
„ В българския народен тим би трябвало да играят единствено българи. Докато аз съм шеф на националните тимове непознат състезател, с непознат паспорт, с различен цвят на кожата няма да играе в българския народен тим. Достойнство за всички българи е да играят за националния тим, в случай че не могат, това бие върху нас. Не желая футболисти от други страни да заместват българските. В някои страни това може да го има, само че за мен е порочна процедура “.
 Гонзо: Националният тим е идея, която могат да усетят единствено българите Гонзо: Националният тим е идея, която могат да усетят единствено българите
Изданието напомни расистките кавги, които избухнаха след дуела сред България и Англия през октомври 2019 година на Националния стадион „ Васил Левски “, приключил 6:0 за „ трите лъва “.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
По-късно Георги Иванов изясни какво тъкмо е имал поради с това си изявление. 

 „ Принципната ми позиция е ясна – в българския народен тим би трябвало да играят футболисти с български генезис и българско съзнание, без значение дали са родени в страната или не. Заставам зад думите си, че желанието ми е да виждам България с български играчи и имам вяра, че футболната общност ще се съгласи с това. Наясно съм, че репликата ми може да бъде интерпретирана по всевъзможни способи, изключително когато е извадена от подтекста, само че за мен е значимо да се направи разлика сред клубни и национални тимове. Докато в клубните можеш да трансферираш футболисти от целия свят – нещо, което и аз съм правил като шеф, в националните става дума за идея, която няма по какъв начин да бъде купена или подправена “.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР