Изказване на председателя на унгарския парламент, който сравни гейовете с

...
Изказване на председателя на унгарския парламент, който сравни гейовете с
Коментари Харесай

Шефът на унгарския парламент: Гейовете, които искат да осиновят дете, са като предофилите

Изказване на ръководителя на унгарския парламент, който съпостави гейовете с педофили провокира остри реакции от опозицията и ЛГБТ сдруженията, съобщи Франс прес.

Вчера Ласло Кьовер, който е член на партията ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, съобщи по адрес на гейовете, че "от нравствена позиция няма разлика сред държанието на един педофил и този, който желае да стане осиновител, тъй като и в двата случая детето е обект на предпочитание ".

"Трябва да се засрами. А е ръководител на Народното събрание! ", възмути се съпредседателката на лявата партия "Диалог за Унгария " Тимея Сабо.

Според самостоятелната депутатка Бернадет Сел, едно от основните лица на опозицията, партията ФИДЕС е станала крайнодясна и към този момент няма задръжки.

Левоцентристката партия "Демократична коалиция " съобщи, че депутатите й повече няма да стават за поздравяване на ръководителя на Народното събрание и го назова "политически нарушител ".

Да сравняваш желанието да станеш осиновител с педофилия наранява освен родителите от ЛГБТ общността, а всички родители осиновители ", съобщи основното унгарско съдружие за отбрана на правата на ЛГБТ.

Правителството на Виктор Орбан декларира, че желае да отбрани обичайното семейство и се опълчва на еднополовите бракове в името на християнските полезности на обществото, упоменати в унгарската конституция, в която бяха импортирани промени през 2011 година от консервативното болшинство на Орбан, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР