...изказваме публичното си възмущение и нетърпимост срещу изнесените в последните

...
...изказваме публичното си възмущение и нетърпимост срещу изнесените в последните
Коментари Харесай

Адвокатските съвети с позиция за Мартин Божанов-Нотариуса

„...изказваме общественото си отвращение и непоносимост против изнесените в последните две седмици данни за действието на кръговете към обществено осветлените Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров–Еврото и цялостното насрещно безучастие на Прокуратурата на Република България като единствен орган в страната, имащ правото да повдига и поддържа обвиняването против лица, направили закононарушение “.

Това гласи позиция на адвокатските препоръки на адвокатските колегии във Варна, Видин, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Смолян.

Институциите дължат на мен като директно наранена и на вас като общество доста отговори, уточни тя

„ За нас звучат неуместно изнесените от арбитър Владислава Цариградска данни, че в предишното е била заплашвана и продължава да бъде заплашвана и до през днешния ден от лица, гравитиращи към горепосочените кръгове и вместо тези лица да бъдат неотложно задържани и заплахата български арбитър да пострада да бъде обезвредена, на същата да и бъде назначавана правосъдна защита, до момента в който отправилите заканите лица се разхождат свободно в обществото “, написа в позицията.

Беше направено конкретизиране да имам поради, че Марти е бил непосредствен с Гешев и Пеевски, споделя тя

„ За нас звучат неуместно и изнесените данни, че тези две групи евентуално са подкрепяни от висши политици и че прокуратурата още веднъж оглушително мълчи, без да подхваща никакви дейности по следствие на тези изказвания “, допълват адвокатските препоръки.

Те показват цялостната си поддръжка към арбитър Владислава Цариградска и я поздравяват за изразената смела обществена позиция във връзка отстояване на независимостта на българският арбитър.

Работа стартира краткотрайната комисия в Народното събрание, която ще ревизира обстоятелствата по проблема

Ето и цялата им позиция:

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР