Изказваме пълна подкрепа за действията на полицията от вчера, заяви

...
Изказваме пълна подкрепа за действията на полицията от вчера, заяви
Коментари Харесай

ГЕРБ: Радев носи отговорност за случилото се вчера


Изказваме цялостна поддръжка за дейностите на полицията от през вчерашния ден, съобщи Тома Биков от ГЕРБ в декларация от името на парламентарната група, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според него при вчерашната ескалация на напрежението по време на митинга в столицата служителите на реда са съумели да опазят реда, с риск за здравето и живота си.

„ В неделя един от уредниците на митинга прикани да дойдат винкелите. През цялото време президентът Радев приканва за радикализация на митинга. Вчера тази радикализация се случи. Всички видяхме лицето на тази радикализация в тези платени футболни агитки, които се състоят от представители на престъпния контингент и които нападнаха освен постройката на Народното събрание, само че и служителите на реда, които опитваха да охраняват дневния ред “, счита Биков.

Според депутата, през последните няколко дни е имало многократни апели за демонстрация на принуждение. Той бе безапелационен, че е добре известно и кой провежда агитките, визирайки обвинения предприемач Васил Божков, който продължава да се намира в Обединените арабски емирства.

„ Президентът Радев носи политически отговорност от за това, което се случи през вчерашния ден, в цялата му цялост. Организаторите на митинга носят техническата отговорност и ние ще настояваме да бъдат разследвани техните връзки с престъпния контингент, който през вчерашния ден, явно, беше взаимодействал с тях “, счита Биков.

„ След вчерашните ексцесии, ние няма да подадем оставка. Спираме този спор, тъй като в случай че го създадем, това значи, че всяко последващо държавно управление може да бъде свалено от власт от представители на престъпния свят. Това ние няма да допуснем “, добави още депутатът от ГЕРБ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР