Изказвам своето изумление, че вторият човек в БСП излиза и

...
Изказвам своето изумление, че вторият човек в БСП излиза и
Коментари Харесай

Румен Гечев: Голямата приватизация започна при Иван Костов



Изказвам своето учудване, че вторият човек в Българска социалистическа партия излиза и приказва по медиите преди да сме се разбрали в партията. С изявлението си Кирил Добрев сподели паническа офанзива. Той споделя, че разпоредбите за приватизацията не са писани от Иван Костов, а от нас. Кирил Добрев прави една нагла операция. Това сподели проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия в ефира на БТВ.

Думите му са в отговор на обвиняванията на Кирил Добрев, че той е един от вдъхновителите на Прехода. „ Ние сме артикул на този Преход, който вие измислихте и не можем да носим отговорност за вашите неточности “.

„ Минаха три дни и Корнелия Нинова не излезе да се разграничи от думите му. Това демонстрира, че е съгласна. През 1992 година по време на държавното управление на Филип Димитров стартира работническо-мениджърската приватизация. Правителството на Жан Виденов не е предписание никакви основни промени в разпоредбите на приватизацията, освен това – то даже поставя ограничавания. Правителството на Иван Костов обаче дава опция да се купува с преференция по-голяма част от всяко дружество. Тоест тя се разпростра по негово време и бе в интерес на началниците на РМД-та. Голямата приватизация стартира през 1996 година Тя се разпростра по негово време “, посочи Гечев.

„ Кирил Добрев знае за това. Явно, че това е някаква паническа офанзива. Аз не съм склонен партията да носи отговорност за решенията на Иван Костов. Програмата за приватизация 1998-1999 година е правена от Съюз на демократичните сили и неговите спътници. Няма по какъв начин да получиш такава апетитна договорка като външнотърговските сдружения, в случай че не си вътрешен човек на Съюз на демократичните сили. Тук поражда един различен въпрос - дали имаш акции от приватизирани предприятия. Освен закона има морална страна. Фалирането на страната е обвързвана с краха на банковата система, а това е друга тематика. Този случай е доста противен и аз скърбя, че това се случва на моята партия и нашия водач “, сподели още Румен Гечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР