Изказвам съболезнования към близките на тези пациенти. Здравната система работи

...
Изказвам съболезнования към близките на тези пациенти. Здравната система работи
Коментари Харесай

Дариткова с важни думи за умрелите на стълбите пациенти и кризата с COVID-19

Изказвам съболезнования към околните на тези пациенти. Здравната система работи в режим на свръх натоварване. Това не може да е клеймо върху всички работещи в системата. Това сподели за Нова тв ръководителят на парламентарната група на Политическа партия ГЕРБ доктор Даниела Дариткова във връзка

"Надявам се инспекцията да покаже резултат и виновните лица да си понесат наказванията. В момента хиляди лекари и хора, работещи за здравната система, извършват непрекъснато неуморно дълга си и се грижат за пациентите. Кризата с К-19 е предизвикателство за нашата здравна система. Много по-добре финансирани здравни системи се оказаха в мъчно състояние и не се оправиха с предизвикването ", посочи тя.

"Ако всеки един в системата поеме отговорност, ще може сполучливо да се оправим с епидемията. Важно е пациентите да се разпознават и изолират рано. Важно е като има затруднение, да се преценяват вярно индикациите за хоспитализация. Всяко лечебно заведение за болнична помощ да провежда работата си и да не се покаже единствено болнично легло ", добави Дариткова.

Относно репликата, че не можем да се оправим с пандемията, тя отвърна: "Грешите. На този стадий, при изискване, че всеки, който има потребност от болнично лекуване, го получава... Разбира се казусът с умрелите пациенти сочи недостатък на даване на болнична помощ, само че към този момент ние имаме една задоволително добра реакция на болестта ".

"Анализ на смъртността би трябвало да се направи. Сега обаче не е време за такова изследване, а би трябвало да реагираме задоволително съответно. Ако не съблюдаваме ограниченията, болните ще продължат да нарастват ", безапелационна бе Дариткова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР