Изказаните от общинския съветник Борис Бонев твърдения са манипулативни като

...
Изказаните от общинския съветник Борис Бонев твърдения са манипулативни като
Коментари Харесай

Фирма ще съди Борис Бонев заради манипулация на информацията за уличните лампи

" Изказаните от общинския консултант Борис Бонев изказвания са манипулативни като изваждат от подтекст разнообразни обстоятелства, с цел да се сътвори неотговарящо на истината подстрекателство ". Това се показва в публична позиция на " ЛОГ-СИБЕРИЯ " ЕООД, изпратена до bTV. Общинският консултант изнесе информация за подписани контракти от Столична община, с които съгласно него тя се готвила да заплати за уличното осветяване цени сред 3 и 77 пъти по-високи от пазарните.

Организацията на Борис Бонев " Спаси София " е разследвала социална поръчка на стойност 73 млн. лв.. Компаниите, за които става дума са " ЛОГ СИБЕРИЯ " и " Улично осветяване ". По думите на Бонев първата работи с пет пъти по-високи цени спрямо офертите на втората.
свързани новини3822преди 4 часа
" Единичното сравняване на обособени цени е извънредно неточно, защото публичната поръчка включва два съществени съставния елемент с друга тежест, които се правят оценка дружно ", разясняват още от компанията. " Г-н Бонев извади обособени единични цени за създаване на нови осветителни тела на " ЛОГ СИБЕРИЯ " и напълно пропуща да означи цените за техническа поддържка, които са главен детайл на поръчката. За нас този пропуск е изцяло тенденциозен, тъй като в него се вижда, че цените на " ЛОГ СИБЕРИЯ " за поддръжка са сензитивно по-ниски от тези на другата компания ", прецизират още от компанията.

Оттам декларират, че по никакъв метод не ощетяват бюджета на Столична община, а в противен случай - фирмената им тактика е построена въз основата на минимална цена за поддръжка на месец, която се заплаща наложително като твърда цена по договаряне. " Заложените по-високи цени за вероятно новоизграждане са на база потреблението на висококачествени материали, които понижават нуждата от почтено техническо обслужване и поддръжка. Цената за улична лампа от към 5000 лева, която господин Бонев акцентира, не се отнася за просто слагане на лампа, а създаване на мрежа, дирек и осветително тяло, с всички останали съставни елементи, като в тази цена се включва и труда на експерти и нужната машинизация – вишки и строителна техника ", изясняват от " ЛОГ СИБЕРИЯ " в мнението си.

" Твърденията за заплата от 7000 лева са не просто манипулативни, само че и изцяло умишлена неистина. В член 8 от контракта ни със Столична община, който Бонев твърди, че е чел, ясно е записано, че в посочените цени са включени всички разноски, в това число тези за личния състав, който извършва поръчката и управителния екип. Столична община не дължи възнаграждение на каквито и да е други разходи, направени от изпълнителя цитираните 40 лева на час се дължат само и единствено в случай че бъдат предоставени непредвидени по този контракт действия, които не са включени в ценовото предложение. До момента Столична община не е възлагала никакви изключителни действия и практиката демонстрира, че такива в сходни поръчки няма ", показват от " ЛОГ СИБЕРИЯ ".

Оттам приключват, че за даване на погрешна и манипулативна информация, уронваща името на компанията, Борис Бонев предстои на правосъдна отговорност.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР