Изкарват до 40 000 евро на месец на ЗападРуса дама

...
Изкарват до 40 000 евро на месец на ЗападРуса дама
Коментари Харесай

Секс услугите стигнаха €3000 на седмица

Изкарват до 40 000 евро на месец на Запад

 Руса дама чака внимание на Околовръстното шосе на София. Снимка: Цветан Томчев Руса дама чака внимание на Околовръстното шосе на София. Снимка: Цветан Томчев
До 3000 евро на седмица изкарват елитните проститутки в огромните курорти по морето. Техните по-скромни колежки, които пресрещат туристите по крайбрежните алеи – към 300-400 евро. Толкова са стигнали облагите за юли, а за август се чакат и по-големи, научи „ Труд ”.

За младите англичани и германци страната ни към този момент се употребява с име на секс дестинация. Тук множеството девойки са хубави, а цените са по-ниски от Испания, Италия и даже от Гърция.

Над 20 000 българки упражняват най-древния женски поминък, като от половината до две трети от тях „ работят ” в чужбина – най-вече в Западна Европа, само че е огромен и броят на гурбетчийките в Гърция и Кипър. Печалбите там са в пъти по-големи – могат да стигнат до 40 000 евро на месец, само че имат и по-големи разноски. Това сочат от Центъра за проучване на демокрацията (ЦИД) в свое проучване за трафика на хора за полова употреба от юни тази година.

 0203_2_262118 Експертите от ЦИД разделят пазара на секс услуги на три. На най-долното равнище са проститутките, които обслужват навън – на ТИР паркинги, гранични пунктове и мотели край автомагистралите, на известни сборища в огромните градове, край жп гари и автогари, обходни пътища и други Според проучването те могат да имат от 7 до 20 клиенти дневно, а цените им са от 7 до 15 евро според от типа на услугата. На Запад заплащането е от 30 до 50 евро (виж таблицата).

На второто равнище са проститутките, работещи на закрито. Сред тях са тези, които се продават в обществени домове и клубове за разтривки, наемат жилища или стаи в евтини хотели и хостели, работят в еротични клубове „ с консумация ”. В същата категория попадат и девойките „ на повикване ” на адреси. Смята се, че те обслужват от двама да шестима клиенти дневно. Цените при тях стартират от 30 до 50 евро на сеанс и стигат до 200 евро, в случай че бъдат наети за цяла нощ. Тарифите им са по-близки до тези на колежките им в Западна Европа.

На най-високото трето равнище са елитните проститутки. Според проучването на ЦИД там попадат фешън и рекламни организации, импресарски компании и други структури от развлекателния бизнес. При тях сумите са по договоряне и от време на време могат да стигнат до 500 евро нa сеанс, а на Запад – и до 3000 евро.

От ЦИД сочат, че пазарът на проституцията, който допреди години бе следен извънредно от проведената престъпност, сега е доста по-фрагментиран и децентрализиран. Под контрола на мафията са останали най-вече курортите, като и по-голямата част от трафика към чужбина.

В ромски прегръдки


Смърт застигна камионджия на основен път Е-79


Турски водач на ТИР на 64 години издъхна в обятията на продажница край Монтана. Инцидентът стана преди дни на основен път Е-79 край Монтана. Това е главното трасе на платената обич в Северозападна България.

На туристически столчета или на остарели гуми мургави млади девойки и знойни матрони опъват крайници и пъчат пазви към колоните от камиони. Попълнението на армията на любовта по пътищата в района е най-вече от циганки от Ботевградско и Врачанско, само че има и българки. По-опитните труженички от „ остарялата школа ” от дълго време са отпътувала за чужбина, описват локални служители на реда, които наблюдават най-вече сводниците им. Често това се оказват самите съпрузи роми.

Закон пази проституиращите


50 000 евро санкция за клиент без презерватив в Германия


Издават „ персонална карта за к…рви ”

Ваня Енчева,
Кореспондент на „Труд“ в Берлин
 Полицаи ревизират „ Артемис ” - най-големият обществен дом в Берлин. Полицаи ревизират „ Артемис ” – най-големият обществен дом в Берлин.
В Германия работи Закон за отбрана на проституиращите, който бе признат на 21 октомври 2016 година и влезе в действие на 1 юли 2017 година

Сред акцентите е издаване на наложително позволение за практикуване на най-древната специалност и документ за регистрация на проституиращите. В разговорния език германците нарекоха документа “лична карта за к…рви ”.

Законът задължава лица, които се занимават с проституция или имат намерение да го вършат, да заявят това пред съответните управляващи. Следва диалог, по време на който им се изясняват разпоредбите по новия закон, общественото законодателство, опциите за прегледи при експерти. Следва наложителна здравна консултация.

Валидността на документа е две години, а за проститутки под 21 година – една. При удължение на валидността лицето би трябвало да потвърди, че всяка година е провеждало здравни съвещания, а в случай че е под 21 години – на 6 месеца.

Разрешително не се издава на осъждани през последните 5 години за сводничество, изнудване, пране на пари, машинация и други

Всяко нарушаване се санкционира с санкция до 10 000 евро, а при по-тежки случаи и с отнемане от независимост. Ако клиент откаже да употребява презерватив, санкцията е до 50 000 евро.

По непотвърдени данни, изнесени в медиите, минимум 400 000 дами проституират. Само в обществените домове са най-малко 89 500. В хотели, питейни заведения и телефонен секс – към 179 000. Според специалисти годишният оборот е сред 14 и 15 милиарда евро.

В Гърция


Забранено е на омъжени дами да се продават


Бойка Атанасова
Кореспондент на „Труд“ в Атина

 03_12 Проституцията в Гърция е регламентирана със закон № 2734/1999, който изисква от „ труженичките ” да се записват в полицията. За задачата получават документ за практикуване на активност, който се възобновява на всеки три години. Медицински обзор минават на 15 дни. На омъжените дами е неразрешено да упражняват ”професията ”.

Неспазването на закона се санкционира със затвор до 3 месеца. През последните години на еротичния фронт доминират гъркини (80%), а не чужденки. По данни на проучване на атинския университет „ Пандио ”, в случай че при започване на икономическата рецесия през 2008 година половин час „любов“ е коствал приблизително 50 евро, към днешна дата за същите услуги цената е 20 евро.

Публичните домове в Гърция са лицензирани. Много от жриците се оплакват, че работата им е намаляла доста, по тази причина смъкват цените. На улицата се намират жрици и за 10 евро. Между тях има и българки. Риск за клиента е да попадне на ХИВ-позитивни поради неналичието на доклад за здравния статус на чужденците.

За една година


323 са жертви на сводници


323 българки са станали жертви на трафиканти на хора, които са ги продавали за проститутки, сочи отчет на комисията за битка с трафика на хора. От потърпевшите 32 са били малолетни. През 2016 година принудените да продават телата си са били 447, а през 2015 година – 409. Седем мъже също са били трафикирани, с цел да проституират.

От Министерство на вътрешните работи споделиха, че при така наречен елитна и клубна проституция са въвличани девойки от български генезис, образовани и владеещи непознати езици. Уличните секструженички пък са най-вече ромки, с невисок обществен статус и без обучение. Най-често жертвите са от регионите на Плевен, Сливен, Пловдив и Пазарджик. През предходната година общо 40 лица са били наказани или глобени за трафик на хора. Повечето от тях са сводници. Самите проститутки биват преследвани от закона за приходи, добити по аморален метод.

Данаил Кирилов, ръководител на правната комисия в Народно събрание:


Не бива да има дами в риск и взаимозависимост


 03_13 Не съм подготвен да ви отговоря в този момент съответно дали е нужен специфичен закон, който да легитимира и узаконява проституцията? Това е въпрос, който би трябвало да се обмисли деликатно. Но е ясно, че правата на тази категория дами би трябвало да бъдат предпазени по някакъв метод. Как да стане това е проблем, който има разнообразни разновидности за решение. Ясно е също по този начин, че обществото ни не трябва да позволява, да остави да имаме дами в риск и взаимозависимост. Защото не е загадка, че има доста случаи, известни са значително обстоятелства за такива дами, които са обект, както на физически, по този начин и на душевен тормоз. Те постоянно са жертва на незаконния трафик на хора. Законодателството ни е в дълг към битката против този публичен рецидив.

Борис Велчев, някогашен основен прокурор:


Такъв закон ще разреши да се перат пари


 03-11new Аз съм срещу легализирането на проституцията. Това ще докара до насърчаването й, ще разреши на мутрите, които и в този момент стопанисват обществените домове, да го вършат намерено и да си изперат парите. Ще се стигне до разрастването на тази промишленост. Не желая това, тъй като то безусловно в български условия значи употреба. Когато се приказва за узаконяване на проституцията, евентуално се има поради заверка на обществените домове.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР