Изкараха 25 машини в понеделник, за да чистят снега във

...
Изкараха 25 машини в понеделник, за да чистят снега във
Коментари Харесай

25 машини изкараха срещу снега във Велико Търново

Изкараха 25 машини в понеделник, с цел да чистят снега във Велико Търново. Цялата налична техника на компанията по зимна поддръжка „ Нелсен непорочност “ работи по 114-километровата улична мрежа в Старата столица – 10 снегорина, 8 машини за разпространяване на пясък, две фадроми и машина за ръчно опесъчаване, употребена в остарялата градска част.

Още след 1,00 ч. през миналата нощ започва обработката на настилките срещу заледявания. Към 9,30 ч. тази заран и при изискванията на продължаващ към този момент няколко часа снеговалеж техниката е съсредоточена по основните трафик улици и по маршрутите на градския превоз. 115 тона е разпръсната примес от пясък и сол. Автобусите по публичните линии се движат по написания и без усложнения.

След прекъсването на снеговалежа машините ще бъдат пренасочени и към второстепенните улици. Проходимостта им е естествена, а придвижването се прави при зимни условия. Поради предстоящото намаление на температурите пътната мрежа ще бъде в допълнение обработена против заледявания по-късно през днешния ден.

Над 45 километра е дължината на първостепенните булеварди и улици във Велико Търново. Около 65 километра е общата повърхност на второстепенните прави.

71 чиновници на общинската компания „ Зелени системи “ от 6,00 ч. сутринта работят по почистването на тротоарите, стълбищата, спирките, публичните пространства. За проходимостта на пешеходните алеи с максимален поток от хора, както и за почистване на входовете пред учебни заведения, детски градини, обществени центрове работят четири малогабаритни машини.

Съгласно Наредбата за запазване на околната среда притежателите, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да изчистят снега от прилежащите си тротоарни площи.

Оранжев код за мощен вятър е разгласен за територията на област Велико Търново от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Няма обитаеми места без ток и вода, няма регистрирани повреди и вреди. Движението по пътищата в общината се прави при зимни условия, пътищата са проходими.

Жителите на Велико Търново и обитаемоте места могат да подават сигнали за нуждата от снегопочистване и предприемане на ограничения на телефон 062/619102. Обажданията се одобряват от чиновници, които координират дейностите на компаниите по зимната поддръжка на пътната инфраструктура.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР