Изживявам детска мечта. Това заяви Новак Джокович, след като грабна

...
Изживявам детска мечта. Това заяви Новак Джокович, след като грабна
Коментари Харесай

Джокович: Изживявам детска мечта

Изживявам детска фантазия. Това съобщи Новак Джокович, откакто сграбчи рекордна 24-а купа от Големия шлем при мъжете в неделя. Сърбинът надделя Даниил Медведев с 6-3, 7-6 (5), 6-3 във финала на Ю Ес Оупън, с цел да ликува за четвърти път в Ню Йорк, като изравни легендата Маргарет Корт по трофеи от Шлема. Победата го направи и най-възрастния първенец в историята на Откритото състезание на Съединени американски щати – на 36 години.


„ Изживявам детска фантазия. Трудно ми е да го опиша. Имах фантазия като дете да стана най-хубавият тенисист в света. Никога не съм си представял, че ще бъда тук и ще приказвам за 24 трофеи от Шлема. Да направя история на този корт е в действителност удивително и особено във всеки смисъл и значение на думата „ специфичен “. Имах фантазия, когато бях седемгодишен – желаех да стана най-хубавия тенисист в света и да печеля Уимбълдън, това беше единственото, което желаех “, сподели Джокера след финала, траял над три часа.

„ Искам да попитам Новак, какво продължаваш да правиш тук?! Кога възнамеряваш да забавиш малко темпото? Смятам, че кариерата ми дотук не е толкоз неприятна и съм спечелил 20 трофеи, а ти имаш 24 трофея от Големия шлем – уау “, пошегува се подгласникът на сърбина Медведев.

Руснакът не съумя да повтори достижението си от 2021, когато спря Джокера по пътя към календарен Голям шлем, побеждавайки го точно на Флъшинг Медоус в три сета. Това остава и единствената купа на Медведев от Шлема, при четири изгубени финала – два на Аустрелиън Оупън (2021 от Джокович и 2022 от Рафаел Надал) и два в Ню Йорк (2019 от Надал и 2023 от Джокович). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР