изитата на Н.Пр. г-жа Пайви Блинникка – посланик на Финландия

...
изитата на Н.Пр. г-жа Пайви Блинникка – посланик на Финландия
Коментари Харесай

Кметът на Видин прие посланиците на Финландия и Швеция

изитата на Н.Пр. госпожа Пайви Блинникка – дипломат на Финландия и Н.Пр. госпожа Луиз Бергхолм – дипломат на Швеция е за да опознаят Видин и района. Кметът Огнян Ценков ги приветства с „ добре пристигнали “ и им подари картини, изобразяващи признака на нашия град – крепостта „ Баба Вида “.
По време на срещата Ценков срещна дипломатите с развиването на Общината в областта на стопанската система, капиталовата политика, обществените услуги, туризма, културата и спорта. Той акцентира, че сега се осъществя един от най-мащабните планове по оперативна стратегия на Европейския съюз – „ Основна реорганизация на централна пешеходна зона в гр. Видин “. Кметът изясни, че с неговото осъществяване освен ще се промени визията на централната част на града и тя ще стане още по-привлекателно място за жителите и гостите, само че и ще се сътвори по-комфортна, безвредна и налична среда. Огнян Ценков показа още със своите посетители, че старопрестолният Видин се гордее със своята над двехилядолетна история, с богатото си културно-историческо завещание и с етническата си приемливост.

Посланиците на Финландия и Швеция благодариха на видинския кмет за топлия банкет и показаха чудесните си първи усещания от Видин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР