Изискванията за 50% свободна и 50% платена зона на плаж

...
Изискванията за 50% свободна и 50% платена зона на плаж
Коментари Харесай

Ангелкова след проверка на плаж Перла: Нарушение няма, ще направим и заснемане

Изискванията за 50% свободна и 50% платена зона на плаж Перла са спазени. Платените плажни такъми на линията са съгласно утвърдената скица от Министерството на туризма. Това сподели министър Николина Ангелкова при инспекция на място на плажа, в която взе участие и кметът на Приморско Димитър Германов, заяви пресцентърът на министерството.

Тя посочи, че съгласно специалистите от контролното звено на министерството, нарушавания няма, само че в допълнение ще бъде предоставен и геодезически мониторинг, с цел да се подсигурява, че площите с платени плажни такъми и свободна зона са съгласно условията. Ако бъдат открити нарушавания, ще бъде наложена санкция в размер на 5% от концесионната цена по контракт, а при наново нарушаване ще бъде изпратено предизвестие за преустановяване на концесията.

Това е втора инспекция на линията през този сезон. " При първата липсваха табели и медицински пунктове, които в този момент са на разположение ", сподели Ангелкова. Обясни, че тази година били разменени местата на свободната и платената зона и може би оттова идвали недоразуменията.

За плаж Приморско-централен сме поскали от кмета да издаде заповеди за унищожаване на преместваемите обекти, които сега са на линията, съобщи министър Ангелкова. И посочи, че сега не е редно на плажа да има търговски обекти и платени плажни такъми, а в случай че се стигне до унищожаване, ще бъдат съборени 4 обекта. Министърът осведоми още, че има завършила процедура за концесиониране на плажа, като сега тече период за обжалване. Очаква се до 2 седмици да има подписан контракт, само че в случай че вероятно обжалване забави сключването му, плажът ще бъде отдаде чартърен. Успоредно с това линията е оповестена за неохраняема, по този начин водното избавяне за момента ще бъде обезпечено от регионалната администрация на Приморско, а почистването от кмета, изясни министър Ангелкова.

Относно плаж Кабакум и сигнали за нечисти води, които се изливат на плажа министърът осведоми, че сме сезирали контролните органи и ще бъде направена взаимна инспекция. Очакваме тя да бъде осъществена най-късно до понеделник, с което ще се откри дали има замърсяване, изясни още тя. В взаимозависимост от резултатите ще предприемем и нужните ограничения, увери министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР