Изискванията за 50% свободна и 50% платена зона на морски

...
Изискванията за 50% свободна и 50% платена зона на морски
Коментари Харесай

Министър Ангелкова след проверка на плаж Перла: Спазено е изискването за 50 на 50 процента свободна и платена зона на ивицата

Изискванията за 50% свободна и 50% платена зона на морски плаж Перла са спазени. Платените плажни такъми на линията са съгласно утвърдената скица от Министерството на туризма. Това сподели министър Николина Ангелкова при инспекция на място на плажа, в която взе участие и кметът на Приморско Димитър Германов, оповестяват от Министерството на туризма. Тя посочи, че съгласно специалистите от контролното звено на министерството, нарушавания няма, само че в допълнение ще бъде предоставен и геодезически мониторинг, с цел да се подсигурява, че площите с платени плажни такъми и свободна зона са съгласно условията. Министърът изясни още, че в случай че бъдат открити някакви отклонения от условията, ще бъде наложена наказателна клауза, която е в размер на 5% от концесионната цена по контракт, а при наново нарушаване ще изпратим предизвестие за преустановяване на концесията.

Това е втора инспекция на линията през този сезон, посочи министър Ангелкова. При първата липсваха табели и медицински пунктове, които в този момент са на разположение. По отношение на сигналите, че не се позволява на туристите да плажуват на свободна зона, министърът сподели, че тази година местата на двете зони са разменени по отношение на предходната година, която може би предизвиква стеснение. Според закона обаче всеки собственик на плажа може да трансформира схемата и разполагането на платени плажни такъми всяка година, стига тя да дава отговор съразмерно на условията.

За плаж Приморско-централен сме поскали от кмета да издаде заповеди за унищожаване на преместваемите обекти, които сега са на линията, съобщи министър Ангелкова. И посочи, че сега не е редно на плажа да има търговски обекти и платени плажни такъми, а в случай че се стигне до унищожаване, ще бъдат съборени 4 обекта. Министърът осведоми още, че има завършила процедура за концесиониране на плажа, като сега тече период за обжалване. Очаква се до 2 седмици да има подписан контракт, само че в случай че вероятно обжалване забави сключването му, плажът ще бъде отдаде чартърен. Успоредно с това линията е оповестена за неохраняема, по този начин водното избавяне за момента ще бъде обезпечено от регионалната администрация на Приморско, а почистването от кмета, изясни министър Ангелкова.

Относно плаж Кабакум и сигнали за нечисти води, които се изливат на плажа министърът осведоми, че сме сезирали контролните органи и ще бъде направена взаимна инспекция. Очакваме тя да бъде осъществена най-късно до понеделник, с което ще се откри дали има замърсяване, изясни още тя. В взаимозависимост от резултатите ще предприемем и нужните ограничения, увери министърът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР