Изискванията се променят и се появяват нови продукти за разплащанияМладото

...
Изискванията се променят и се появяват нови продукти за разплащанияМладото
Коментари Харесай

Младото поколение движи финтех индустрията

Изискванията се трансформират и се появяват нови артикули за разплащания

„ Младото потомство, което е мощно обвързвано с технологиите, предопределя бъдещето на финтех промишлеността ”, съобщи Константин Джелебов, съосновател и CEO на phyre

През първата половина на 2018 година вложенията във финтех промишлеността надвишават размера за цялата предходна година. По данни на Fintech Global, за интервала януари-март те доближават 41,7 милиарда $ в световен мащаб, а за цялата 2017 година са 39,4 милиарда $.

Развитието на финтех промишлеността в международен мащаб е показателно за бъдещето на електронните пари и мобилните системи за разплащания, обявиха финтех експерти, обявиха от разработчика на българското приложение за мобилни заплащания phyre.

„ Младото потомство, което е мощно обвързвано с технологиите, предопределя бъдещето на финтех промишлеността. Вече виждаме по какъв начин условията и потребностите на хората се трансформират, което поражда нуждата от развиване на нови артикули за разплащания, бързи заеми, застраховки и вложения ”, сподели Константин Джелебов, съосновател и CEO на phyre.

„ Всички си спомняме терзанието и безпокойството, което бе обхванало хората, когато се появиха безконтактните банкови карти. Но ето, че единствено след няколко години към този момент ги одобряваме за нещо обикновено, което незабелязано се трансформира в част от всекидневието ни. Подобно бъдеще чакаме и за мобилните системи за преводи, предвид на трендовете, които следим в международен проект ”, добави той.
още по тематиката
Въпреки това ролята на кешовите заплащания у нас към момента се задържа висока, показаха от компанията. Дори в някои от секторите на стопанската система парите в брой остават главен способ за разплащане.

Същевременно, международните практики демонстрират, че нарастването на електронните преводи има отражение върху битката със сивата стопанска система, поради опцията за следене на паричните потоци.

Паричните средства, заредени посредством приложението phyre, надвишават 300 000 лв. за първите 2 месеца след стартирането му. Към момента дейните консуматори на phyre у нас са над 7000 души, като се следи лек превес на мъжете. Те съставляват 63% от общия брой.

Плащанията във phyre се обработват от Paynetics, лицензирана от Българска народна банка и паспортизирана в Европейския съюз „ e-money ” институция, която е член на Visa и Mastercard. Приложението е сертифицирано от Mastercard, а phyre е регистриран сътрудник на Paynetics в Българска народна банка.

Предимство на приложението е опцията потребителите ясно да виждат защо и по какъв начин харчат парите си – нещо, което е невероятно при банковите карти и парите в брой. Архивът на phyre разрешава информация и следене на осъществените преводи.

Все още обаче съществува известна психическа преграда при мобилните заплащания измежду потребителите у нас, регистрират от компанията.

„ Промяната в народопсихологията е муден развой, който обаче има трайни резултати. Когато става въпрос за персоналните данни и парите ни, сме привикнали да се доверяваме на избрани институции, в които виждаме сигурност. Днешните технологии обаче ни разрешават да подсигуряваме също толкоз добра отбрана, постигайки доста по-голямо улеснение за потребителите ”, акцентира Константин Джелебов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР