Изискванията на IRA за злато, които трябва да знаете

...
Инвестирането в злато днес може да помогне на някои инвеститори
Коментари Харесай

Инвестирането в злато днес може да помогне на някои инвеститори да се възползват от настоящата висока цена на благородния метал, като същевременно диверсифицират своите портфейли за дългосрочен успех.

Ако сте инвестирайки за пенсиониране, може да се интересувате особено от закупуване на злато чрез IRA за злато. Тези акаунти работят като обикновени IRA (независимо дали избирате традиционен, Roth или SEP IRA), но ви позволяват да държите допустими инвестиции в злато. Има обаче някои изисквания, на които трябва да отговаряте, за да отворите и поддържате своята инвестиционна сметка.

Като предприемете няколко допълнителни стъпки, за да сте сигурни, че максимизирате златния си IRA, можете да извлечете ползите от този тип инвестиция в злато. Научете повече за добавянето на злато към вашето портфолио с безплатен информационен комплект.

Изисквания за IRA за злато, които трябва да знаете

IRS има някои изисквания, на които инвеститорите трябва да отговарят, за да се класират за IRA за злато. Ето какво трябва да знаете, преди да отворите акаунта си.

Стандарти за физическо злато

Тъй като златото обикновено се счита за колекционерска стойност от IRS — и колекционерските предмети не отговарят на условията за държане в IRA — трябва да сте сигурни, че златото, което купувате, отговаря на определени стандарти.

Най-общо казано, това означава, че вашето физическо злато трябва да е с фина чистота и може да се наложи да отговаря на спецификациите за тегло. Това е, за да се гарантира, че златото, което инвестирате в IRA, е висококачествено злато в кюлчета. Ако решите да купите златни монети, те може да се използват и като валута съгласно държавните закони.

За да сте сигурни, че златото, което купувате, отговаря на изискванията на IRA, може да помислите да работите с компания за инвестиции в злато. Тези компании могат да ви помогнат да настроите и финансирате своята златна IRA, като използвате златни кюлчета и монети, които отговарят на разпоредбите на IRS.

Научете повече за финансирането на вашата златна IRA с безплатен комплект за инвеститори днес.

Съхранение

След като получите вашето злато, отговарящо на изискванията на IRA, указанията на IRS уточняват, че вие ​​също трябва да съхранявате своя IRA в банка или одобрен небанков попечител. Този попечител на акаунта може да ви помогне да настроите и финансирате вашата златна IRA, да запази вашите активи в безопасност и да предлага редовни отчети за вашето представяне.

Преди да изберете, не забравяйте да проучите допълнителните разходи, които попечителят може да добави към вашата инвестиция. Това може да включва годишни такси за сметка и такса за настройка, въз основа на фиксирано число или процент от вашата инвестиция. Експертите обикновено препоръчват да инвестирате само около 5% до 10% от общото си портфолио в злато, така че другите ви инвестиции да могат да увеличат максимално растежа. Ако избраният от вас попечител носи годишни разходи, може да вземете предвид това в общата сума на вашата инвестиция.

Ако решите да инвестирате в златен IRA чрез златна инвестиционна компания, разберете вашите възможности за попечители първи. Някои компании работят с един или двама предпочитани попечители, докато други може да ви позволят да изберете всеки подходящ попечител, който предпочитате.

Можете да намерите списък с одобрени небанкови попечители на уебсайта на IRS.

Ограничения на IRA

Както всеки друг вид IRA, златните IRA са все още подлежи на ограничения за вноски и теглене. Трябва да ги имате предвид, докато изграждате своята златна IRA с течение на времето.

За 2023 г. общите вноски за всички IRA не трябва да надвишават $6500 (или $7500 за инвеститори на възраст 50 или повече години). Тази сума може да се променя всяка година, така че е важно да сте в крак с промените в лимита на вноските.

Що се отнася до тегленията, можете да започнете да теглите пари от вашия IRA на възраст 59 години и половина — ако имате традиционен IRA, може да получите 10% данък за предсрочно теглене за изтегляне на пари преди тази възраст. Вие също ще трябва да направите необходимите минимални разпределения от традиционната IRA след достигане на 73-годишна възраст. Този минимум се основава на вашия баланс, но можете да изчислите своя на уебсайта на IRS.

Ако смятате, че златен IRA може да е подходящ за вас, помислете за разговор с доверен финансов съветник, който може да ви преведе през цялата информация, която трябва да знаете за вашия индивидуален план. Можете да започнете с повече информация сега, като използвате това безплатно ръководство за инвестиции.

Изводът

Златната IRA може да бъде добър начин да се насладите на предимствата на златото — като защита срещу инфлацията и потенциална защита срещу пазарни спадове - през вашето инвестиционно пътуване до пенсиониране. Но IRS има някои специфични изисквания към инвеститорите, които искат да използват IRA за инвестиране в злато. Уверете се, че сте направили проучване, за да се уверите, че инвестицията ви отговаря на условията, преди да купите. 

Ако мислите за IRA за злато, може да помислите за работа с компания за инвестиции в злато чрез процеса на финансиране вашия акаунт и съхраняване на вашето злато. Научете повече с безплатен информационен комплект днес.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР