"Изискванията към нивото на излъчванията от антените за мобилните мрежи

...
"Изискванията към нивото на излъчванията от антените за мобилните мрежи
Коментари Харесай

Мобилните телефони не носят риск за здравето


"Изискванията към равнището на излъчванията от антените за мобилните мрежи в България са най-малко 10 пъти по-строги, а при някои индикатори и до 100 пъти, спрямо условията в Европейски Съюз ", съобщи проф. Коста Костов, експерт по белодробни болести, по време на конференция за новата технология, проведена от КРС. Проф. Костов уточни, че 5G е безвредна технология и няма мотив за терзания.

Според онколога доцент Наталия Чилингирова потреблението на мобилен телефон не води до по-голям риск, нито е потвърдена връзка сред пораждане на онкологично заболяване и телефоните. Световната здравна организация прес август тази година е излязла със умозаключение, че излъчванията от телефоните и мобилните мрежи не съставляват риск за човешкото здраве.

Чилингирова сподели още, че към момента няма клинични проучвания, които да потвърждават, че 5G крие по-голям риск от сегашните технологии. В момента се провеждало интернационално проучване дали има риск за здравето от използването на мобилен телефон. То щяло да обхване над 300 000 души. Първите резултати показвали, че несъразмерната им приложимост може да докара до главоболие.

В момента научните данни не потвърждавали директна връзка сред телефоните и болести.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР