Изискването за отрицателен тест при преминаването на гръцката граница намали

...
Изискването за отрицателен тест при преминаването на гръцката граница намали
Коментари Харесай

Опашките за Гърция намаляха, но се извиха пред лаборатории за PCR тест

Изискването за негативен тест при прекосяването на гръцката граница понижи потока на граничния пункт “Промахон “ в сряда, където прекосяването ставаше бързо и умерено.

От 6 часа тази заран искащите да почиват в Гърция български жители би трябвало да показват негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди този момент, на британски език. Сертификатът би трябвало да е публикуван от лицензирана лаборатория, посочена в формалния лист на МвнР.

Оторизираните за задачата лаборатории у нас са 36. Заради напора на хора с планирарани почивки в Гърция пред някои от лабораториите в последните дни има опашки. На места е нужна предварителна резервация на час за проучването. Не на всички места обаче е по този начин.
Туристически организации също започнаха да оферират в пакетите си за Гърция безвъзмездни проби за клиентите си по контракт с съответна лаборатория.

Същевременно гръцки медии осведомят за проведена група, която предлага подправени проби на искащите да почиват в Гърция.
Преди това гръцките управляващи вкараха всеобщо тестване на границата за преминаващите за тяхна сметка, само че от през днешния ден пътуващите би трябвало сами да показват тест.

Това увеличи броя на тестванията у нас, като в сряда бяха регистрирани 4 885 PCR теста, от които 234 позитивни проби .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР