Изискването е за над 36% сезоннна енергийна ефективностУмните и енергийно-ефективни

...
Изискването е за над 36% сезоннна енергийна ефективностУмните и енергийно-ефективни
Коментари Харесай

TESY покри новия регламент на ЕС за отоплителни уреди

Изискването е за над 36% сезоннна енергийна успеваемост

„ Умните и енергийно-ефективни уреди са бъдещето на индустрията”, уточни Христо Славов, шеф на бизнес направление „ Отопление ” в TESY

Българската компания TESY разгласи, че нейните панелни конвектори, маслени радиатори и цялата гама отоплителни уреди покриват изцяло най-новите  регулации за енергийна успеваемост на Европейския съюз.

Според условията на Регламента, от началото на тази година сезонната енергийна успеваемост при отопление за другите типове панелни конвектори и маслени радиатори би трябвало да има стойности над 36%. Симулационните калкулации обаче демонстрират, че уредите, оповестени за потребление посредством закрепен монтаж, окомплектовани с използваните досега механични термостати или елементарни електронни (без спомагателни функции), към този момент няма да отговарят  на условията.

Предлаганите на пазара уреди за закрепен монтаж ще би трябвало да имат електронен термостат, да могат да реагират на смяна в температурата в помещението (например при отварянето на прозорец) и да имат адаптивен старт или благоприятни условия за дистанционно управление. В случая на TESY – ръководството е през интернет от всяка точка на света.

„ Влизането в действие на новата инструкция не е изненада за производителите. Ние в TESY поехме курса за произвеждане на енергийно ефикасни уреди – бойлери и конвектори, надалеч преди този момент да бъде наложено от Европейския съюз ”, сподели Христо Славов, шеф на бизнес направление „ Отопление ” в TESY.
още по тематиката
По неговите думи, „ умните ” и енергийно-ефективни уреди са бъдещето на промишлеността. „ От една страна, те защищават нашата планета, а от друга – спомагат за понижението на сметките на директните консуматори ”, разясни Славов.

Произведените от ТESY панелни конвектори дават отговор изцяло на новите ErP условия още от началото на декември м.г. Те имат и функционалност за ръководство от разстояние и то от всяка точка на света, посредством интернет връзка и приложение tesyCloud.

Миналата година българската компания стана и първата в Европа, която предложи на пазара „ интелигентен ” бойлер. Устройството също е част от Cloud фамилията уреди на TESY, припомниха от производителя на днешната конференция в София.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР