Изискването е за индивидуални прибори за сипване и опаковани лъжичкиСлужители

...
Изискването е за индивидуални прибори за сипване и опаковани лъжичкиСлужители
Коментари Харесай

Проверяват търговци на сладолед

Изискването е за самостоятелни принадлежности за сипване и опаковани лъжички
Служители на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) стартират изключителни инспекции в цялата страна на търговците на сладолед поради сезона на сладкото прелъщение. Инспекциите ще продължат до 14 юли в предприятията за произвеждане, а в места за предложение на сладолед без авансово пакетиране до крайния консуматор (колички, щандове навън, преносими обекти и други) - през целия летен сезон.

Инспекторите ще наблюдават за наложителното даване на данни за съществуването на субстанции или артикули, причиняващи алергии и нетърпимост. Освен това търговците би трябвало да обезпечат обособени принадлежности за сипване на сладоледа за всеки тип и да ги съхраняват при условия недопускащи вторично замърсяване с патогени и алергени. Освен това наложително би трябвало да оферират авансово опаковани самостоятелни лъжички за крайните клиенти.

В индустриалните цехове инспекторите ще ревизират дали са спазени условията на софтуерната документи за произвеждане на сладолед, входящ надзор на първични материали и материали, потребление на влаганите добавки и етикетирането на готовия артикул.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР