Изискана черна рокля с камъни Сваровски, мачове на централния корт,

...
Изискана черна рокля с камъни Сваровски, мачове на централния корт,
Коментари Харесай

Обратно в голямата игра - Шарапова загърби критиките и се завърна под прожекторите

Изискана черна рокля с камъни " Сваровски ", мачове на централния корт, голямо медийно внимание... Да, Мария Шарапова е назад в огромната игра - както на корта, по този начин и отвън него.

Участието на US Open евентуално ще се окаже повратна точка за възраждането на кариерата на 30-годишната рускиня. В Съединени американски щати тя игра за първи път в шампионат от Големия шлем след 15-месечно наказване за приложимост на допинг.

В отсъствието на някои от огромните имена в тениса - от рекордьорката в Големия шлем Серена Уилямс до част от водещите състезатели при мъжете, Шарапова се завърна с искра на кортовете във " Флашинг медоус ".

Носителката на пет трофеи от Големия шлем отпадна в осминафиналите в конкуренцията, само че още през цялото време прикова погледите към себе си. Феновете я одобриха с отворени прегръдки, до момента в който наличието ѝ на US Open беше като шестица от тотото за притежателите на телевизионните права и Американската тенис асоциация.

В центъра на вниманието

Всеки един от четирите мача на Шарапова се игра на централния корт " Артър Аш ", който е с потенциал от съвсем 24 хиляди места. Това единствено демонстрира въздействието, което има някогашната номер 1 освен в спорта, само че и като бизнес марка.

Облеклото на Шарапова в първия ѝ мач от US Open против международната номер 2 Симона Халеп беше удивително. Рускинята излезе на корта в напълно черен екип, затрупан с диаманти " Сваровски ".

 Шарапова получи топло посрещане от почитателите на US Open
© Associated Press

Шарапова получи топло посрещане от почитателите на US Open

Завръщането на Шарапова донесе наслада на публиката в Ню Йорк, само че като съществена тематика докара и до мнения измежду някои от останалите тенисистки.

Най-остри в своите изявления бяха Халеп, канадката Южени Бушар и Каролин Вознячки. Поставената под номер 5 датчанка трябваше да играе своя мач от втория кръг на US Open на външен корт, до момента в който Шарапова обра аплодисментите на централния.

" Кой се завръща от наказване за приложимост на допинг, а след това внезапно играе всеки мач на централния корт. Това поражда някои въпроси и не дава добър образец ", съобщи някогашната номер 1 Вознячки, която отпадна във втория кръг.

Шарапова отговори с думите, че главният акцент би трябвало да е върху представянето на тенисистките. Рускинята не пропусна да означи, че е приключила по-напред в шампионата. " Аз съм в четвъртия кръг, само че не съм сигурна къде е тя (Вознячки) ", сподели Шарапова.

" Подобно на множеството противоречиви спортисти, Шарапова има постоянни бранители. Но има и такива, които омаловажават нейните дейности и тяхното значение за играта ", сподели шефът на Sports Business Group Дейвид Картър пред " Ройтерс ".

Марката " Шарапова " на и отвън корта

 Обратно в огромната игра - Шарапова загърби рецензиите и се завърна под прожекторите
© Associated Press

30-годишната рускиня направи своето завръщане в тениса в края на април след 15-месечно наказване поради приложимост на мелдоний. Тя доближи до полуфинал в първия си шампионат в Щутгарт. Последва загуба във втория кръг в Мадрид и отричане в конкуренцията в Рим.

Шарапова не беше поканена за " Ролан Гарос " и пропусна целия сезон на трева поради травма. Рускинята игра на US Open с " уайлд кард ", като след достигането до осминафиналите тя ще се изкачи от 146-ата позиция до място наоколо до първата стотица.

" Американ Експрес ", " Ейвън " и " Таг Хойър " разтрогнаха спонсорските си контракти с Шарапова, до момента в който параметрите на тези с " Найки ", " Хед ", " Евиан " и " Порше " бяха съществено понижени по време на отсъствието ѝ от тениса. Новата глава в кариерата на рускинята евентуално ще докара до нови хоризонти.

Въпреки че не съумя да направи по-сериозен пробив на кортовете във " Флашинг медоус ", положителното ѝ показване демонстрира ясни сигнали за нанагорнище в класирането и за завръщането ѝ назад като най-добре платената тенисистка. Носителката на пет трофеи от Големия шлем оглавяваше класацията на " Форбс " за най-добре печелещата жена в спорта 11 следващи години от 2005 до 2015 година

" За да може тя да си възвърне необятно публикуваната комерсиална популярност, нейното показване ще би трябвало непрестанно да се усъвършенства с течение на времето, а грешките би трябвало да бъдат забравени ", сподели Боб Дорфман от Baker Street Advertising.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР