Изискан десерт с уникален аромат, който ще остави гостите ви

...
Изискан десерт с уникален аромат, който ще остави гостите ви
Коментари Харесай

Поширани круши

Изискан десерт с неповторим мирис, който ще остави гостите ви без думи

Необходими Продукти

● круши - 4 бр. огромни

За поширане на крушите


● вода - 500 мл
● бяло вино - 1 ч.ч. за предпочитане сладко и ароматно
● захар - 50 г (ако крушите не са сладки, количеството на захарта може да се увеличи)

За карамеления сос


● кафява захар - 100 г
● масло - 50 г краве, качествено
● сметана - 50 мл течна

Начин на подготвяне

Обелете крушите, като запазите дръжките им. Изрежете дъната им, тъй че да могат да стоят устойчиво прави и почистете от там семките им деликатно, доколкото е допустимо, тъй като задачата е да запазим формата и целостта им.

Загрейте водата, виното и захарта до точката на шупване и намалете котлона до вероятния най-малко. Потопете крушите в течността прави до дръжките им. За задачата би трябвало да употребявате подобаваща тенджера с дъно, задоволително необятна да побере и задържи крушите прави, само че и задоволително дълбока, с цел да може течността да покрие крушите.

Ако плодовете са добре узрели, поширането продължава 5-10 мин., като се внимава да не се разпаднат. А в случай че са твърди, което е за предпочитане при тази рецепта, то може да продължи от 20 до 30 мин.

След това ги изваждате деликатно от течността и ги оставяте да се отцедят и изстинат. През това време приготвяте карамеления сос, като карамелизирате захарта с маслото на слаб огън, с цел да не прегори, и най-после прибавяте сметаната.

Внимавайте, че пръска, а горещият карамел е подъл. Поднасяте крушите, полети с карамеления сос. Това не е класическата френска рецепта, в която крушите се пошират в алено вино и аромати и се сервират, потопени в него или полети с ванилов сос.

Но разновидности на поширани круши съществуват не една и участват в менюто на множеството гурме-ресторанти. Аз персонално ги считам за един изтънчен десерт.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР