Изиграха се и втората доза срещи от петия кръг на

...
Изиграха се и втората доза срещи от петия кръг на
Коментари Харесай

23 гола, 8 мача: Магията на ШЛ изхвърли грандове и бутна на ръба други


Изиграха се и втората доза срещи от петия кръг на груповата фаза на . Паднаха общо 23 гола във всички дуели ( можете да видите репортажи от тях по-долу в материала! ), нечии ориси бяха решени, други обаче станаха по-заплетени от всеки път.
Гвоздеят на вечерта бе дербито сред Манчестър Сити и ПСЖ. То приличаше до болежка на предходната среща сред двата отбора и " жителите " още веднъж преобладаваха, само че бяха попарени. Разликата обаче този бе, че съумяха освен да се върнат в срещата, само че и да стигнат до цялостен поврат (повече детайлности надолу в материала). Все отново и двата отбора не престават напред, а Република България Лайпциг ще се бори с Брюж за 3-ото място, откакто го разгроми безмилостно с 5:0.
В предрешената " група на гибелта " обстановката към второто място стана още по-заплетена. Порто загуби от Ливърпул, само че и Милан победи след драма Атлетико (Мадрид). Така " драконите " имат единствено точка повече от италианците и испанците и всичко ще се взема решение в последния кръг, а " дюшекчиите " все още заемат последната позиция и са на ръба от това да изхвърчат сензационно още в групите (още детайлности по-долу в материала).
Именно това бе ориста на Борусия Дортмунд, макар че бе в привидно лесна група. Тимът потегли с две победи, само че последвалите три следващи загуби му " изядоха главата " (още детайлности по-долу в материала). Всичко в тази група е решено - Аякс е първи, Спортинг Лисабон - втори, Борусия - трети, а Бешикташ е финален без нито една точка.
13-кратният европейски клубен първенец Реал Мадрид пък този път остана надалеч от нова сензационна издънка против Шериф Тираспол. " Кралския клуб " и Интер са сигурни продължаващи напред, като интригата остава за първата позиция, която ще се реши в пряк спор сред тях в последния кръг. Шериф пък ще играе в Лига Европа за сметка на Шахтьор (подробности от двата мача по-долу в материала).
Мачове от 19:45 часа българско време
1:2 (1:0, 22` - Гезал (дузпа); 1:1, 53` - Алер; 1:2, 69` - Алер)
2:0 (1:0, 62` - Джеко; 1:1, 67` - Джеко)
Мачове от 22:00 часа българско време
0:1 (87` - 0:1, Месиаш)
Брюж - Република България Лайпциг 0:5 (12` - 0:1, Нкунку; 17` - 0:2, Форсберг (дузпа); 26` - 0:3, Силва; 45+1` - 0:4, Форсберг; 90+3` - 0:5, Нкунку)
2:0 (52` - 1:0, Тиаго; 70` - 2:0, Салах)
(50` - 0:1, Мбапе; 63` - 1:1, Стърлинг; 76` - 2:1, Жезус)
0:3 (30` - 0:1, Алаба; 45+1` - 0:2, Кроос; 56` - 0:3, Бензема)
3:1 (30` - 1:0, Гонсалвеш; 39` - 2:0, Гонсалвеш; 81` - 3:0, Поро; 90+3` - 3:1, Мален)
ПРЕДИ ДВУБОИТЕ
Време е да се изиграят останалите конфликти в от петия кръг на груповата фаза. По традиция става въпрос за общо 8 дуела, 2 от които ще стартират в 19:45 часа българско време, както и останалите 6, които ще бъдат с начален час 22:00 (българско време).
Безспорният пирон за вечерта е огромният конфликт сред Манчестър Сити и ПСЖ. Парижани завоюваха срещата им отпреди няколко седмици с 2:0, само че се издъниха против Брюж и Република България Лайпциг и сдадоха първото място. Ако го желаят, то те ще би трябвало да завоюват този пряк конфликт (ако приемем, че Сити ще вземе последния си дуел, който е против последния Република България Лайпциг).
В " групата на гибелта " конспирация за първото място няма - занапред се знае, че то ще е за Ливърпул. Борбата за второто, на което все още е Порто, ще е жестока. " Драконите " имат точка повече от Атлетико (Мадрид), само че имат тежък конфликт с Ливърпул. " Дюшекчиите " пък посрещат вкъщи Милан.
Борусия Дортмунд влиза в пряк спор за второто място против Спортинг Лисабон, а Реал Мадрид ще затвърждава първата си позиция и ще опита да отмъсти на молдовския Шериф Тираспол, който сензационно го победи посред " Сантяго Бернабеу ".
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР