Изходът изглежда само един: отлагане на преговорите за членство на

...
Изходът изглежда само един: отлагане на преговорите за членство на
Коментари Харесай

Президентът: Изходът е отлагане на преговорите на Северна Македония за ЕС |

Изходът наподобява единствено един: отсрочване на договарянията за участие на Северна Македония в Европейски Съюз, до момента в който не се подписа ясно, обвързващо двустранно съглашение сред България и Република Северна Македония за изчистване на всички двустранни въпроси. Това съобщи президентът Румен Радев.

" Очаквам българското държавно управление да се пребори за глава 35 в преговорната рамка, в която да бъде вложена цялата ни Национална рамково позиция, призната преди една година от българския парламент, като ясно обособени критерии, които да бъдат следени в целия преговорен развой. Това наподобява все по-малко евентуално ", добави той.

Радев сподели, че по-късно през днешния ден ще беседва с президента на Германия, като това ще бъде и една от тематиките.

 Този, който изгони българските лекари и медицински сестри ще ни избавя

Не може държавно управление, чиято единствена цел е личното оцеляване, да води страната през рецесията - здравна, обществена и икономическа, сподели още Радев. Според него, в случай че има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната неспособност на българското държавно управление да се оправи с пандемията.

" Виждате, че до момента в който хората обикалят лечебните заведения с вярата да бъдат прегледани, да бъдат признати, този, който изгони българските лекари и медицински сестри от България, отново ни даде обещание, че ще ни избавя ", добави той.

Той напомни, че неведнъж е призовавал държавното управление на Бойко Борисов да подаде оставка тъкмо с този претекст.

" Беше пропуснато скъпо време, с цел да се направи нужната подготовка. Сега виждаме под паника дейности. Призовавам хората към успокоение, само че прецизно съблюдаване на ограниченията. Докато държавното управление се разхождаше по всевъзможни автомагистрали, багери и кравеферми, беше изпуснато значимо време за доста виновни дейности. Също по този начин и непопулярни дейности. Правителство, което цели да оцелее от ден дневно, не може да предприеме такива ограничения и действителността го потвърди. Другите страни минаха през етапа на по-меки ограничения, само че взети в точния момент ", уточни президентът.

Държавният глава прикани хората да съблюдават ограниченията, да пазят себе си и своите близки, да укрепват имунитета си и да не разчитат на телевизионни спасители.

Радев посочи, че не нарушава наложената му карантина, защото предписанието, което му е било връчено от РЗИ, е изтекло нощес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР