Изгубилото се дете в сливенската планина по време на семеен

...
Изгубилото се дете в сливенската планина по време на семеен
Коментари Харесай

Спасители носили близо час на ръце изгубило се дете в Сливенския балкан

Изгубилото се дете в сливенската планина по време на фамилен излет е вървяло близо 6-7 километра през мощно пресечена околност, до момента в който е намерено от издирващ екип. Това заяви през днешния ден заместник-директорът на полицията в Сливен комисар Иван Русев, осведоми БНР.

Осемдесет души са се присъединили в търсенето на 9-годишното момче в събота.

Следата на детето е хваната от две полицейски кучета, сподели основен контрольор Димитър Кикьов. Около 17,00 часа служителите на реда Виктор Черкезов и Христо Стоянов, дружно с планински избавител откриват момчето в мъчнопроходим регион.

„ Детето беше в действителност изплашено, неконтактно, мокро. Явно се виждаше, че е падало и имаше няколко контузии по лицето, драскотини по-точно “, сподели комисар Иван Русев.

Тримата спасители близо час са го носили  на ръце, тъй като им се е наложило да преминат през река и мощно пресечена околност, с цел да излязат на комфортно място за евакуация.

„ За да го предпазим от реката го вземахме и го носихме. Вода имахме и му дадохме да си пийне. Трепереше и му дадохме връхна дреха “.

По време на акцията по отправено искане на  Министерство на вътрешните работи към Министерство на отбраната  е бил квалифициран хеликоптер с термокамери, който да се включи при нощно търсене на момчето.

Това е втори случай в границите на две години на изгубено дете в планината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР