Изгубиха нотариалния акт на стадион "Марица", станаха ползватели Ново 20

...
Изгубиха нотариалния акт на стадион "Марица", станаха ползватели Ново 20
Коментари Харесай

Харчим 5 млн. за нова писта

Изгубиха нотариалния акт на стадион "Марица ", станаха ползватели Ново 20 от кмета! Дават на Спартак игрището до "Нептун " Ще строим стадион (И). Пак! Кандидатстваме с два стадиона за Евро 2028
От неразборията с проектите на Общината за спортната база печеливш може да се окаже предприемачът Атанас Търев. Неговият СКЛАТ " Тракия " към този момент две десетилетия е наемател на някогашния Ученически състезателен център, където би трябвало да упражняват пловдивските спортисти. От години обаче оборудването се експлоатира по-скоро за всеобщ спорт, в сравнение с за развиването на лекоатлетически гении.

Според последната концепция на градската администрация от общинския бюджет ще бъдат отделени 5 млн. лв. за модернизиране на оборудването. Така то би трябвало да поеме спортуващите от няколко лекоатлетически клуба, в случай че пистата на стадион " Пловдив " бъде разрушена. Проблемът е, че за това ще би трябвало да се желае единодушието на СКЛАТ " Тракия ", който има настоящ контракт за стопанисване на дребния стадион.

Още на идната сесия на Общинския съвет концепцията ще бъде подложена на гласоподаване. Според формираните на коляно проекти на локалната администрация новото оборудване ще бъде с потенциал към 2000 фенове, с осветяване и всички съвременни екстри, подсигурява градоначалникът Иван Тотев. Според министъра на спорта Красен Кралев сходен стадион ще е напълно задоволителен с оглед интереса към този спорт. Кралев не позволи, че Пловдив може да стане атрактивен за огромно лекоатлетическо съревнование.

На срещата с министъра кметът Иван Тотев анонсира, че с пари от Фонда на фондовете може да бъде финансирана и дълго чаканата реорганизация на плувен басейн " Младост ", въпреки ремонтът на оборудването също да е включен в финансовата стратегия на общината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР