Изгубеният папагал Джаро е намерен. Птицата се изгуби, след като

...
Изгубеният папагал Джаро е намерен. Птицата се изгуби, след като
Коментари Харесай

СПАСИТЕЛНА АКЦИЯ: Изгубеният папагал Джаро кацна на Агенция Митници

Изгубеният папагал Джаро е открит. Птицата се изгуби, откакто отлетя от вкъщи си в центъра на София на 15 ноември.

" Бях отворила леко балкона и в някакъв миг Джаро внезапно се изтръгна и излетя. Не можех да допускам, че това се случва. Излетя към парка и аз хукнах напряко да го диря. Бях като обезумяла. Два дни и 2 нощи просто се унищожих. Организирахме търсене в обществени мрежи, всеки споделя ", описа собственичката му Ирина Лалова.

Започва избавителна акция. Съседи разлепват разгласи из целия квартал, насочат апели в обществените мрежи. След 48 часа в неопределеност Джаро долита до постройката на организация " Митници ", на към 4 километра от вкъщи му. Намират го две служителки на организацията.

" Сутринта, в 9:30 той беше кацнал на перваза на 6-ия етаж на нашия прозорец. Издаваше разнообразни звуци от кукуригане до грачене на гларус. Просто търсеше да ни притегли вниманието и се беше сгушил като дребна топчица ", изясни Здравка Стоянова пред България Он Еър.

Спасителната акция напълно не е лесна. За да заловен папагала от типа Кралско Жако, би трябвало да демонтират дограмата.

От Агенция " Митници " се обаждат на собственичката на Джаро и по този начин двамата още веднъж се събират.

" Отварям, взимам го, той незабавно на пръста ми. Позна ме незабавно. Той толкоз беше отпаднал, бедничкият. Той почука на пръста ми и съм толкоз щастлива. Сега Джаро още веднъж е вкъщи. Много съм щастлива, доста съм признателна на всички, които участваха в спасяването на Джаро. това си беше една избавителна интервенция ", показа Ирина.

Джаро не е просто говорещ папагал, а звезда в обществените мрежи. Има YouTube канал с близо 20 000 почитатели. Участвал е в телевизионни формати и е прочут с патриотичните песни, които извършва.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР