Изгряващата звезда на световния футбол Ерлинг Холанд отбеляза четири гола

...
Изгряващата звезда на световния футбол Ерлинг Холанд отбеляза четири гола
Коментари Харесай

Рецитал на Златното момче Холанд вдъхнови Дортмунд за обрат в Берлин

Изгряващата звезда на международния футбол Ерлинг Холанд означи четири гола за триумфа на Борусия (Дортмунд) с 5:2 при гостуването на Херта в Берлин от осмия кръг на немската Бундеслига.

20-годишният норвежец, който е новият притежател на влиятелния приз " Голдън Бой " на " Тутоспорт " за най-хубав футболист до 21 години в Европа, означи три от попаденията си единствено в границите на четвърт час през второто полувреме, като отборът от Дортмунд навакса закъснение от един гол.Първото полувреме започва умерено, а играта беше равностойно, като и двата отбора имаха своите благоприятни условия.

В 33-ата минута обаче домакините откриха посредством Матеус Куня, който изненада стража на гостите с удар от отдалеченост. В добавеното време Борусия пропусна отличен късмет да изравни и по този начин резултатът се резервира.В самото начало на втората част Борусия стигна до изравнителен гол посредством Ерлинг Холанд, който засече от близко центриране в наказателното поле, отправено от Емре Джан.

Това се случи в 47-ата минута, а единствено три по-късно Борусия към този момент водеше в резултата. Юлиан Брандт изведе Холанд отдясно, който със мощен удар с левия крайник направи 2:1.
Born to score
— Borussia Dortmund (@BlackYellow) Гостите от Дортмунд заиграха доста мощно и разумно стигнаха до трети гол, като негов създател още веднъж стана Холанд.

Норвежецът се възползва от недоразумение в защитата на Херта, изстреля се в наказателното пое и преодоля вратаря за 3:1. В 70-ата минута Герейро съумя да се разпише за 4:1, откакто прати топката в мрежата, въпреки и паднал. Херта стигна до втори гол от противоречива дузпа, осъществена от Куня.

Броени секунди по-късно обаче Борусия дефинитивно умъртви интригата в този дуел, откакто Холанд осъществя четвъртото си попадение в мача.В 85-ата минута норвежецът беше сменен от Юсуфа Мококо, който навърши 16 години в петък и по този метод се трансформира в най-младият дебютант в историята на Борусия. Бундеслига 8 кръг, събота 21 ноември  Херта 2:5краен резулат  Борусия Дортмунд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР