Изграждайки изпипана фалшива самоличност в социалните мрежи, българин е излъгал

...
Изграждайки изпипана фалшива самоличност в социалните мрежи, българин е излъгал
Коментари Харесай

Александър, който окраде десетки и измами медиите

Изграждайки изпипана подправена идентичност в обществените мрежи, българин е излъгал десетки наши сънародници, като от някои от тях е взел хиляди левове за евтини самолетни билети и мобилни апарати.

Това сподели репортаж на bTV, а след това уеб сайтът „ Уебкафе” разкри по какъв начин от същите профили са изпращани коментарни текстове за техния и други уеб сайтове.

Нова мода със остарели пари при измамите по морето

Мъж измами две софтуерни компании със 100 млн. $

Същото лице е било търсено и от национални медии като специалист по избрани въпроси, а в интернет е имал голяма развита мрежа от другари и познати.

ГДБОП към този момент е по следите на лицето, чиято същинска идентичност им е известна, само че на този стадий не се разкрива.

В „ Фейсбук” и „ Туитър” индивидът се показва за „ Александър Николов”, като в няколко профила с това име до неотдавна са попадали фотосите на еднакъв човек.



Пред хората „ Александър” твърди, че е живее във Франция и е работил за кандидат-президентски акции, както и за самолетни компании.

Сред излъганите за пари има юрист, управител на банка и няколко публицисти. Някои са дали персонални данни, в това число номера на кредитни карти.

Една двойка да вземем за пример му дали 4000 лв. за самолетни билети до Мексико.

Оказало се, че билети няма, а измамникът почнал да засипва жертвите с разнообразни оправдания, преди да спре да се обажда и дава отговор.



"Този човек поддържа един брилянтен облик в интернет пространството. Изградил си е превъзходен имидж и ужасно доста хора му имат вяра, в това число и аз, за жалост ", съобщи Кирил Иванов, който живее във Англия и е бил „ ужилен” с 300 паунда.

Според ГДБОП измамникът е един и не става въпрос за проведена незаконна група.

В обществените мрежи се популяризира догатката, че същинското име на индивида е Спас Василев. Доста хора показват учудването си и споделят, че също са били заблудени от построеното онлайн-его.

То включва десетки фотоси от разнообразни места по света, огромен брой отзиви и позиции по разнообразни въпроси. Любопитното е, че доста от хората са имали същински другарски връзки с човек, действителен единствено в обществените мрежи.

"Фейсбук "-профилът му е неактивен от юли насам.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР