Изграждането на второто международно летище в Пекин приключи тази седмица,

...
Изграждането на второто международно летище в Пекин приключи тази седмица,
Коментари Харесай

Новото международно летище в Пекин е вече готово

Изграждането на второто интернационално летище в Пекин завърши тази седмица, като се чака то да стартира да се употребява от 30-и септември.

Тъй като броят на пасажерите в Китай продължава да нараства, авиационната инфраструктура в страната изобилства от пасажери. Според експерти азиатската страна е напът да изпревари Щатите като максимален авиационен пазар до 2022 година. Особено натоварени са огромните летища в градове като Пекин.

Когато отвори порти по-късно през годината, летището Daxing за 12,9 милиарда $ ще облекчи трафика за авиационното пътешестване в Китай.

Daxing ще подреди Пекин измежду градовете с няколко интернационалните летища като Ню Йорк, Лондон, Париж и Токио. То ще може да обслужва 72 милиона пасажери годишно до 2025 година и 100 милиона до 2040 година.

Вече са построени пътища и железопътни връзки сред летището и главния град и би трябвало да влязат в употреба, когато Daxing стартира работа. Ще има 6 съществени теста с излитания и приземявания преди интервенциите на новото летище да стартират.

Един подобен експериментален тест бе изработен на 13-и май с присъединяване на самолети с разнообразни размери от самолетните компании Air China, China Southern, China Eastern Airlines и Xiamen Airlines.

Проектът включва и открит необятен терминал, който е лишил 5 години, с цел да се построи. Общо Daxing и другото интернационално летище в китайската столица ще обслужват 170 милиона пасажери годишно до 2025 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР