Изграждането на всички 10 пилотни национални парка в Китай ще

...
Изграждането на всички 10 пилотни национални парка в Китай ще
Коментари Харесай

Пилотните национални паркове в Китай отбелязват значителен напредък в защитата на околната среда

Изграждането на всички 10 пилотни национални парка в Китай ще бъде приключено идната година, като някои от тях към този момент имат обилни достижения в опазването на околната среда и дивата природа, оповестиха от Националното ръководство по горите в четвъртък.

Проектът за националните паркове бе утвърден от държавното управление през 2015 година и те обгръщат повърхност от 20 кв.км., предава Радио " Китай ".

В Националния парк за тигри и леопарди броят на застрашените диви животни се е нараснал доста през последните две години. Популацията на сибирския тигър и амурския леопард, които са в Червения лист на застрашените типове на Международния съюз за отбрана на природата, се е нараснала с 10 новородени тигърчета и 6 амурски леопарда, сподели заместник-директорът на управата на парка. От 2017 година насам те са получили над 668 милиона юана от централното държавно управление за поощряване на туризма посредством екологичната отбрана, както и за постоянни патрули, които да наблюдават за бракониери.

В Националния парк за панди са били засечени 319 случая на нелегално потребление на горите, 612 на комерсиална сеч и 462 на лов и търговия с диви животни.

В планината Цилин бяха затворени 114 мини, всички уреди и здания демонтирани или отстранени.

Ускори се и преместването на жителите, които живеят на територията на парковете. В провинция Гансу да вземем за пример близо 2900 поданици напуснаха главните предпазени територии в националния парк на планината Цилин, сподели шефът му Уан Хунбо.

В Националния парк за панди локалното държавно управление откри близо 22 000 нови работни места и оказа помощ на хората да се устоят от екологичната отбрана. Жителите на националния резерват Тандзиахъ в провинция Съчуан да вземем за пример сега печелят от построяването на пчелни компании.

„ Ние ще продължим да търсим нови ограничения за развиването на по-зелени браншове и ще насърчим локалното население да се ангажира с опазването на природата, непринудено изграждайки национални паркове ", сподели Сян Къуън, шеф на Националния парк за панди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР