Изграждането на водопроводи и канали е свързано с най-много инвестиции

...
Изграждането на водопроводи и канали е свързано с най-много инвестиции
Коментари Харесай

Построихме водопроводи и канали с дължината на магистрала "Струма", обяви кметът на София

Изграждането на водопроводи и канали е обвързвано с най-вече вложения а в последните години в София за били построени 200 километра от тях, сподели през днешния ден по Би Ти Ви кметът на града Йорданка Фандъкова, в коментар за наводненията от предишния месец. Тя добави, че това е дължината на автомагистрала " Струма ", само че защото инфраструктурата е подземен, хората не я виждат. Кметът добави, че тази година ще се изградят 50 километра водопроводи и канали.

Фандъкова разясни, че преваляванията на 18 юни, когато редица елементи на града се наводниха, са били доста над нормата, до момента в който при вчерашните, въпреки и значителни, проблеми не е имало. Кметът уточни, че в центъра канализацията е приблизително на 100 години, само че при всеки главен ремонт на улица, се подменя и подземната инфраструктура.

Фандъкова акцентира, че се работи и върху предварителната защита, като се почистват шахти и оттоци. Кметът на София се разгласи за възбрана на построяването на нови здания в градовете със септични ями, каквито били доста от вдигнатите в покрайнините на столицата.

Засега бул. България остава със остарял асфалт

В отговор на въпроси от фенове, Фандъкова изясни, че построяването на новите линии на метрото върви по график, като първата права, която е с дължина осем километра и ще има осем станции, ще бъде пусната в края на 2019 година. В началото на 2020 година подземната железница към този момент щяла да стига до кварталите " Овча купел " и " Горна баня ".

Кметът уточни, че при период за пуск 20 юли, разширението на бул. Тодор Каблешков от бул. " Цар Борис III " до ул. " Генерал Александър Суворов ", ще бъде приключено по-рано. Пробивът към бул. " Черни връх " обаче се бави поради вървящи отчуждителни процедури.

Йорданка Фандъкова уточни, че за момента бул. " България " няма да бъде преасфалтиран, тъй като затварянето му в този момент, щяло да сътвори големи проблеми с трафика. Ремонът на трамвайните линии, който върви сега, пък трябвало да завърши до края на лятото.

Попитана дали кръстовището на бул. " България " и " Гешов " ще стане на две белким, Фандъкова разгласи: " В дълготраен проект - да, само че в този момент - не ".

Започва работа по два огромни паркинга

Коментирайки казуса с паркирането в центъра Йорданка Фандъкова уточни, че след сериозните вложения в буферни паркинги край метростанциите, в този момент погледът се насочва към такива в необятния център. Още тази година би трябвало да стартира завършването на към този момент стартирания до националния стадион, щяло да се работи и по един до Централна гара. " В историческия център е невероятно да се направи нещо, тъй като където и да копаем, излизат културно-исторически находки ", посочи кметът.

На въпрос за каруците по улиците, Фандъкова отговори, че е завършила работата на на работната група, която би трябвало да предложи решения. " За мен би трябвало да се забранят за територията на града. Има обаче разнообразни гледни точки, следва полемика и гласоподаване ", добави тя.

Аритметически видяно нямало липса тук-там в детските градини

Аритметически видяно няма проблем с местата в ясли и детски гради за децата сред 3 и 6 години, уточни кметът на София. Тя добави, че в града върви огромна стратегия за създаване на нови детски заведения, като се завършвали 9 нови, а 23 били с обезпечено финансиране и идно създаване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР