Изграждането на трамваен транспорт заложи в Плана за интегрирано развитие

...
Изграждането на трамваен транспорт заложи в Плана за интегрирано развитие
Коментари Харесай

В бъдещето - Пловдив заложи изграждането на трамваен транспорт

Изграждането на трамваен превоз заложи в Плана за интегрирано развиване на Пловдив (ПИРО) за интервала от 2021 до 2027 година Общинският съвет на града. Предложението пристигна от самостоятелния общинския консултант Слави Георгиев и се одобри с 43 гласа „ за “. По думите му, този тип превоз е доста по-ефективен от построяването на градска железница.

Изненадващо, по време на дебатите по точката отделилите се от партията на Корнелия Нинова пловдивски социалисти от " Алтернатива за Пловдив " предложиха градската железница, планът за която към този момент е в ход и през вчерашния ден на среща в Областна администрация дори бяха избрани спирките на влаковете от първия стадий на плана,да отпадне от Плана за интегрираното развиване на Пловдив.

" Това няма да облекчи трафика в града ", стимулира се Николай Радев от групата съветници.

Добромира Костова от Демократична България изрази голямото си неразбиране от предлагането на „ Алтернатива за Пловдив “ и съобщи, че построяването на градската железница е от изключителна значимост за Пловдив и прилежащите общини, които ще бъдат свързани посредством железницата, а на втория стадий от плана се планува и съгласуваност в града.

Кметът Здравко Димитров също взе отношение по тематиката, като поддържа думите на Костова.

По време на дебатите съветничката от Демократична България предложи Зоокъта да бъде преименуван на " Парк Гребна база ”. Тя акцентира, чене е наложително зоологическата градина да е разположена на Гребната база, каквито са и настройките на част от обществеността в града, както и да се вземе под внимание обстоятелството, че животните би трябвало да живеят в естествена среда, а не в остаряли, допотопни кафези.Преименуването не се одобри, само че кметът незабавно поддържа довършването на зоопарка.

„ За 10 минути два пъти съм склонен с госпожа Костова, това е знамение. Винаги сме били за това Пловдив да има зоологическа градина “, съобщи Димитров.

В зала имаше и предложение в ПИРО да бъдат включени и стадионите на Пловдив, което обаче не беше признато.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР