Изграждането на собствена руска орбитална станция ще бъде ключов приоритет

...
Изграждането на собствена руска орбитална станция ще бъде ключов приоритет
Коментари Харесай

Русия се оттегля от проекта Международна космическа станция

Изграждането на лична съветска орбитална станция ще бъде основен приоритет на "Роскосмос "

Руската държавна корпорация за галактически действия "Роскосмос " ще се отдръпна от плана за Международна галактическа станция (МКС) след 2024 година, беше оповестено след среща във вторник сред генералния шеф на "Роскосмос Юрий Борисов и съветския президент Владимир Путин, заяви съветската организация "Интерфакс ", представена от.

"Разбира се, че ще осъществим всичките си отговорности към нашите сътрудници, само че решението и излизането от тази станция след 2024 година е взето “, сподели Борисов. Според Борисов до тогава Руската федерация ще стартира да образува Руската орбитална станция (РОСС).

Освен това новият началник на галактическата организация съобщи, че главната цел на "Роскосмос " ще бъде да даде на съветската стопанска система нужните галактически услуги, като навигация, връзки, предаване на данни, метеорологична и геодезическа информация.

"Изграждането на лична съветска галактическа станция ще бъде основен приоритет в напъните на "Роскосмос " за пилотно проучване на космоса ", сподели изпълнителният шеф на "Роскосмос “ Юрий Борисов.

"Ще продължим пилотната стратегия в сходство с утвърдените проекти. Нашите съществени цели ще бъдат ориентирани към построяването на съветска галактическа станция “, сподели той по време на срещата си Путин.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР