Изграждането на пробива на столичния булевард Филип Кутев“ започва от

...
Изграждането на пробива на столичния булевард Филип Кутев“ започва от
Коментари Харесай

Дръжте се, софиянци: Строят пробива на бул. Филип Кутев“

Изграждането на пробива на столичния бул. „ Филип Кутев “ стартира от на следващия ден, оповестиха от Столичната община. Това е напълно нов сектор от булеварда от кръстовището с ул. „ Сребърна “ до бул. „ Симеоновско шосе “ и бул. „ Г. М. Димитров “.

Строителството му стартира, откакто бе изпълнено разширението от ул. „ Атанас Дуков “ до ул. „ Сребърна “ дружно с промяна на река Драгалевска.

Булевард „ Филип Кутев “ принадлежи към първостепенната улична мрежа, построяването на пробива е част от третия градски кръг и дружно с бул. „ Тодор Каблешков “ обезпечават връзката сред бул. „ България “ и бул. „ Симеоновско шосе “, показват от общината.

Новият сектор от булеварда е с дължина към 1,2 км. Той ще бъде с две платна за придвижване по 10,50 м, с по три ленти в посока и два тротоара с широчина от пет метра. Запазва се и разграничителна линия за създаване на трамвайно трасе. Ще бъдат изпълнени нови тротоари и улично ЛЕД осветяване. Предвидена е и велоалея по тротоара.

На местата на пешеходните пресичания ще бъдат сложени тактилни ленти за обезпечаване на налична среда.

„ Обезпечаването на строителството лиши време поради стотиците частни парцели в обсега на трасетата, които общината съумя да придобие. За страдание, в множеството случаи това минава през времеемки правосъдни процедури. Остава ни да решим проблема единствено с два частни парцела по разширението на бул. „ Т. Каблешков “, написа в профила си във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР