Изграждането на пристройка към действащата детска градина Вълшебство в район

...
Изграждането на пристройка към действащата детска градина Вълшебство в район
Коментари Харесай

Разширения на детска градина и читалище провери Фандъкова в район "Витоша"

Изграждането на пристройка към настоящата детска градина " Вълшебство " в регион " Витоша " инспектира столичният кмет Йорданка Фандъкова през днешния ден. Новата повърхност е 950 кв.м и би трябвало да е подготвена до края на септември. В момента в градината има 250 деца, а с пристройката наесен ще се одобряват в допълнение още три групи, а към този момент ще се употребява и нов физкултурен салон, изясни Фандъкова.

В момента се обновява и дворното пространство на детската градина, което 8 дка. В него до сегашните три площадки за игра, ще се изградят още осем, изясни зам.-кметът на регион " Витоша " Борислав Томирков.

" В регион " Витоша " сега се построяват една нова учебна постройка към учебното заведение в Симеоново и две разширения на детски градини – тук в кв. Павлово и в Княжево, където има доста млади фамилии. За това уголемение (на детска градина " Вълшебство " ) придадохме един общински терен, на който да се построи. Образованието е нашият приоритет и където има опция обособяваме терени и насочваме вложения.

В кв. " Манастирски ливади-запад " държавният фонд " 13 века България " ще даде на общината огромен терен, с цел да построи учебно заведение и детска градина, разгласи Фандъкова идващият обект за строителство в регион " Витоша ". " Общо за регион " Витоша " вложенията са над 3.7 милиона лв. ", съобщи тя.

Столичният кмет ревизира и новата танцова зала с повърхност от 170 кв.м в читалище " Витоша ". В нея ще репетира известният отбор за национални танци " София-6 ", както и юношески и детски обединения. Със 123 хиляди лв. от общинския бюджет е осъществен ремонтът, който включва и нова железна структура, която да укрепи постройката на читалището при възможни трусове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР