Изграждането на ново трасе за тролейбуси и автобуси по бул.

...
Изграждането на ново трасе за тролейбуси и автобуси по бул.
Коментари Харесай

Временна тролейбусна линия ще свърже басейна "Спартак" със Сточна гара в София

Изграждането на ново трасе за тролейбуси и рейсове по бул. " Арсеналски " инспектира зам.-кметът по превоза Дончо Барбалов. То е на мястото на трамвайната линия и се обособява като локално платно на бул. " Арсеналски " от кръстовището с бул. " Черни връх " до остарялото обръщало на трамвай 6. По него се планува да минават тролейбус 7, който идва от " Люлин " в посока " Манастирски ливади ", както и рейс 102.

" Асфалтирането би трябвало да завърши до 25 април и по-късно от " Столичен електротранспорт " ще включат трасето в контактната мрежа ", изясни Барбалов. Изграждането на пътната част на трасето коства 1.7 милиона лв. и още 1.5 милиона лв. е слагането на контактната мрежа, добави той.

" Първо ще пуснем краткотрайна тролейна линия до Сточна гара, която да обслужва този маршрут, до момента в който се построява Третия метродиаметър. Тролей 7 от бул. " Арсеналски " ще завива по бул. " Черни връх ", след това по бул. " В.Левски " и оттова към Сточна гара ", обясниха от " Столичен електротранспорт ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (67)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР