Изграждането на ново кръгово кръстовище във Варна породи недоволство сред

...
Изграждането на ново кръгово кръстовище във Варна породи недоволство сред
Коментари Харесай

Варненци скочиха срещу кръгово кръстовище като влакче на ужасите

Изграждането на ново кръгово кръстовище във Варна породи неодобрение измежду жителите , съобщи bTV.

Става въпрос за оборудване, което е част от плана за удължение на бул. " Васил Левски ", за който са отпуснати 80 милиона лв.. Ремонтните действия са почнали преди година и половина и включват построяването на три огромни кръгови кръстовища.

Въпреки визуализациите на въпросното кръстовище, публикувани авансово от общината, се оказало, че крайният резултат е доста по-различен от упованията.

Заради забележителната денивелация водачите на процедура нямат никаква видимост към кръговото и изходите му. Те към този момент се тормозят по какъв начин ще се кара там през зимата и са уверени, че ще бъде като " влакче на ужасите ".

Фирмата реализатор обаче твърди, че при градежа е следвала прецизно заложения план. Макар че точно общината е одобрила плана, от там са отказали коментар. Проектантът пък изяснява, че няма по какъв начин кръговото да бъде хоризонтално поради околните здания от двете страни. По негови думи наклоните в кръстовището били до 4%, което съответствало на нормите за планиране.

" Тук не сме позволили нито един компромис, само че всички детайли на самото кръстовище са на ръба на нормите за планиране. Ако създадем кръговото кръстовище да е хоризонтално, това значи от едната страна, пред едните здания, да вдигнем три метра подпорни стени и до втория етаж да бъдат засипани, а от другата страна - три метра под равнището на постройката ", уточни инж. Недялко Иванов. Той увери, че в случай че се обезпечи съответна поддръжка на оборудването, наклонът няма да е причина за катастрофи.

Въпреки че проектантът е уверен, че това е било най-хубавото решение за този терен, водачите не са на това мнение и считат, че кръстовището не е направено добре.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР