Изграждането на новата пленарна зала на Народното събрание в бившия

...
Изграждането на новата пленарна зала на Народното събрание в бившия
Коментари Харесай

Новата депутатска зала се оскъпи с около 300 хил. лв.

Изграждането на новата пленарна зала на Народното събрание в някогашния партиен дом постанова спомагателни действия по монтирането и поддръжката на стъкления покрив и гарантиране на сигурността на електрозахранването.
Очакваните спомагателни разноски са към 255 хиляди лв. без Данък добавена стойност, а дейностите ще бъдат осъществени от изпълнителя на плана " Народно събрание ГРУП " ДЗЗД, излиза наяве от процедура по договаряне по Закона за публичните поръчки, оповестена на уеб страницата на Народното събрание.
За преустройството на зала " Света София " пари отпусна вторият кабинет на Бойко Борисов , като се очакваше цената на ремонта да бъде над 25 млн. лева Първоначалната концепция бе в новата зала да се организират събитията от българското европредседателство, само че тя пропадна, тъй като поради Brexit то стартира шест месеца по-рано.
Новата пленарна зала ще разполага с 270 места и не може да бъде употребена за съвещания на Велико национално заседание, в случай че бъде свикано такова. Те ще бъдат ситуирани на 12 амфитеатрални реда, денивелацията сред които е 1.7 метра.
Ръководството на Народното събрание ще стои на президиум, а до него ще има места за Министерския съвет, президента, вицепрезидента и патриарха. Предвидени са 100 места за посетители и места за публицисти. Таванът на залата ще бъде стъклен, а ширината на депутатските банки - 90 см.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР