Изграждането на нов път в района между Младост и Горубляне,

...
Изграждането на нов път в района между Младост и Горубляне,
Коментари Харесай

Шефът на АПИ:Пътят Младост-Горубляне с по 3 платна

Изграждането на нов път в региона сред Младост и Горубляне, който е част от Околовръстното шосе на София, би трябвало да завърши до 10 септември, заяви ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски в изявление за Нова телевизия.

Съоръжението ще е с по три платна във всяка посока и ще има пешеходни тротоари. Общата широчина на новия път ще е 46 метра, изясни Терзийски. Във връзка с разширението на Околовръстното при Княжево, и грешката в плана, което за малко щеше да мине през храма в Княжево. Терзийски изясни, че става въпрос за сектора от пътен възел Бояна до Люлин, който се прави от Столична община. Доколкото знам отстраняват тази техническа неточност, разгласи Терзийски.

Той разяснява още, че срокът за създаване на сектора на Околовръстното от Младост до Тракия е края на 2021.

Навсякъде строителните действия се правят по график, без значение от епидемиологичната конюнктура, единственото което въздейства върху работата е времето. Ремонтите на автомагистрала „ Тракия “ ще завършат до края на юни. Може да се забавят, единствено поради времето, защото за полагането на асфалт не би трябвало да вали.

Дейностите по автомагистрала „ Хемус “ се правят поетапно, като към този момент стартира ремонта на две уреди след тунел Витиня. Там е въведена метаморфоза на придвижването като камионите са пренасочени. Усилено се работи по лявата тръба на тунела. До края на годината се чака да завърши ремонта. Той разяснява още, че всички действия по автомагистралата се правят в график като уточни, че това е посочила и инспекцията на премиера Бойко Борисов, през вчерашния ден.

Терзийски разяснява още, че ще изпълнят уговорките си за ремонта на правата Русе -Кубрат. Двете прави в това направление са част от Оперативна стратегия "Региони в напредък ", процедурите, които Пътната организация трябваше да свърши са направени, определен е строител и контрол и откакто бъде направено разпределението на финансирането и ще стартират действия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР