Изграждането на нов национален стадион е част от офертата на

...
Изграждането на нов национален стадион е част от офертата на
Коментари Харесай

България може да има уникален нов национален стадион след три години

Изграждането на нов народен стадион е част от офертата на MAG за концесията на летище София, включено в разширеното предложение, подадено пред Министерството на превоза. Стадионът е част от самостоятелна и спомагателна инвестиция на стойност от 600 милиона евро , която е отвън обсега на главната капиталова оферта от близо 1.5 милиарда евро. Така цялостното предложение за вложения на надвишава 2 милиарда евро.

Консорциум Витоша (състоящ се от Manchester Airports Group (MAG) и нейният сътрудник Beijing Construction Engineering Group (BCEG)) предлага да вземе ефективно присъединяване в развиването на Airport City Sofia (Летищен град София), който ще включва нов народен стадион (построен по стандартите на УЕФА от категория 4) , подсилен от комерсиална зона, магазини, зона за отдих и логистични уреди, с цел да се сътвори спомагателен бизнес зони София, както и такива за развлечения.
 Снимка 424618
Източник:

Проектът планува новият стадион да бъде мултифункционален, изцяло подобаващ за националните тимове по разнообразни типове спорт , международни спортни надпревари, както и концерти и фестивали. Той може да бъде приключен в точния момент, с цел да бъде употребен при вероятно утвърждение на семейството на България на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година

Предложението за новия стадион е част от по-масивен план, а точно новаторския Airport City Sofia (Летищен град София), който е част от офертата в концесионната процедура. Тази идея е отражение на цялостното разбиране на MAG и BCEG, че разширението и развиването на летище София би трябвало да донесе изгоди за цялата българска стопанска система, както и да подтиква задграничните вложения и основаването на работни места.

Предложението за Airport City Sofia е като продължение на триумфа на сходен план, развъртян от двете компании на летище Манчестър - Airport City Manchester (Летище град Манчестър). MAG и BCEG подписаха партньорство за построяването на Airport City Manchester през 2013 г ., което докара до обилни стопански изгоди за северната част на Англия и планът бе приет като един от най-мащабните от сходен тип след този за Олимпийските игри в Лондон през 2012 година
 Снимка 424619
Източник:

" Щастливи сме, че можем да създадем това предложение на жителите на София като част от нашата оферта за летище София. Нов стадион с емблематичен дизайн ще може да бъде употребен както за международни шампионати, по този начин и от жителите за ежедневни спортни действия ", сподели Греъм Фъргюсън, шеф по корпоративно развиване за MAG.

MAG и BCEG имат вяра, че Airport City Sofia ще бъде съвършената локация за нов народен стадион , подобаващ за кандидатурата на България за домакинство на Световната купа 2030, дружно с Гърция, Румъния и Сърбия.

Предложението за новия стадион ще се отличава с типични архитектурни характерности, което ще нарежда Airport City Sofia като дестинация сама по себе си - като да вземем за пример стадионите " Олд Трафорд " и " Етихад " в Манчестър, " родния " град на MAG.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР