Изграждането на надземен многоетажен монтажен паркинг в бургаския ж.к. Възраждане

...
Изграждането на надземен многоетажен монтажен паркинг в бургаския ж.к. Възраждане
Коментари Харесай

Предлагат да се изгради етажен паркинг във Възраждане! Одобрявате ли идеята?

Изграждането на надземен многоетажен монтажен паркинг в бургаския ж.к. " Възраждане " ще дебатират общинските съветници  на идната сесия на локалния парламент в Бургас, научи Burgas24.bg.

Предложението на Георги Събев от СЕК към този момент е входирано в Общински съвет – Бургас. " Паркирането, както в центъра на град Бургас, по този начин и в жилищните комплекси, е проблем, който не се взема решение, а се задълбочава. Един от тези проблематични за паркиране жилищни комплекси е " Възраждане “.

През годините той се трансформира в място за живеене, което не е за предпочитане и една от главните аргументи е, че колите са узурпирали съвсем всички свободни обществени пространства - тротоари и подстъпи към обекти, зелени площи, детски и спортни площадки и други, което води до фрапантно утежняване на градската среда и качеството на живота в нея.

Причините за неналичието на задоволително паркоместа са най-различни, само че най-важното е, че няма изгледи казусът да бъде решен в близкото бъдеще. общинският съвет и община Бургас е извънредно време да помислят и в тази посока, тъй като повече не може да бъде отлагано разрешаването на наболелия проблем с паркирането изключително в квартали, като ж.к. " Възраждане “. Необходима е непрекъсната и продължителна тактика по построяването и регулирането на повече паркинги в жилищните комплекси и кварталите, които да станат места за паркиране и с това да се даде опция да се даде опция на жителите в затруднените региони да минават умерено, както и да има опцията да употребяват паркоместата от стикер " синя зона “, който прилежно заплащат.

Един от главните причини на община Бургас за въвеждането на Синя и Зелена зона преди десетина години беше опцията с приходите да бъдат издигнати паркинги. Изграждането на паркинги не включва само маркиране със синя и зелена багра по пътното платно. Подобна политика е разумна и предстояща - приходите от уличното паркиране, най-вече в центъра, където паркират живущи от всички елементи на града, да бъдат вложени там, където паркирането е затруднено, нерегулирано и където пораждат редица други проблеми поради този безпорядък. Задълбочаващият се проблем с паркирането и безапелационните упования на бургазлии изискват да се предизвикват съществени и съответни дейности за решаването на проблема с паркирането ", написа в докладната бележка

Заради икономичните му параметри и редицата други преимущества, които има, се предлага разновидността с надземен многоетажен монтажен /сглобяем/ паркинг. " Положителните страни на този тип паркинги са многочислени и по тази причина те се употребяват всеобщо в европейските градове. Те са относително евтини и бързи за създаване, не се нуждаят от непрекъсната поддръжка, с цел да действат. Изграждането на подобен паркинг на единствено две надземни равнища усилва двойно потенциалът на местата за паркиране, само че поради ниската си конструкция, не нарушава образно или функционално качеството на обитаване на прилежащите здания. В съпоставяне с други Европейски градове, където сходен вид паркинги стават все по-използваеми, има и екологични решени, като самите паркинги разрешават да бъдат украсени с всевъзможен тип растения /пълзящи, саксийни/ и други Последния етаж може да се употребява за спортни стадиони. Опитът на европейските градове  също по този начин демонстрира ниски експлоатационни разноски поради дълготрайната резистентност на структурата, а поддръжката се свежда до осветяване и от време на време разчистване. Почистването на снега през зимата на горното равнище с нищо не се разграничава с почистването на всеки различен наземен паркинг ", стимулира предлагането си Събев.

Средствата за построяването на паркинга са в размер на 4 174 523 лева с Данък добавена стойност. Предложението е те да бъдат заложени в бюджета на община Бургас за 2022 г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР