Изграждането на кръговото кръстовище на южния вход на Велико Търново

...
Изграждането на кръговото кръстовище на южния вход на Велико Търново
Коментари Харесай

Недоволство срещу кръговото на южния вход на Велико Търново

Изграждането на кръговото кръстовище на южния вход на Велико Търново в региона на летния спектакъл провокира остро неодобрение на притежателите и наемателите на комерсиалните обекти към пътното оборудване, оповестява БНР.

Бизнесът твърди, че планът не е координиран с тях, затварят се канализационни шахти, а за някои от магазините новото кръгово кръстовище блокира напълно достъпа.

Пътното оборудване, чието осъществяване съществено се забавя, основава проблеми на комерсиалните обекти до него:

„ Направиха отводнителни шахти да събират водата при огромните порои и в този момент по план тези шахти не трябвало да ги има. При съществуващи шахти водата се качваше и стигаше до комерсиалните обекти, а в този момент към този момент при несъществуващи шахти какво ще бъде? За мен персонално казусът е този дирек, който е инсталиран директно пред помещението ми и ми пречи да мога обикновено да си правя активността. Нито паркоместа оставят, нито нищо.

Къде ще стопират клиентите, къде ще разтоварим артикули? Аз не мога да действам “.

Засегнатите търговци предизвикаха среща на място със заместник-кмета по териториално и селищно устройство на Велико Търново проф. Георги Камарашев, който изясни:

„ Единственото, което можем да създадем като Община, може би, взаимно с компанията да се направи промяна в плана, в случай че е належащо, несъмнено, и да се извърши по този поправен вид “.

Бизнесът е в подготвеност и за митинги.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР