Изграждането и реновирането на спортна инфраструктура, както за спорт за

...
Изграждането и реновирането на спортна инфраструктура, както за спорт за
Коментари Харесай

Кралев: Спортната инфраструктура е основният ни приоритет

Изграждането и реновирането на спортна инфраструктура, както за спорт за високи достижения, по този начин и за спорт за всички, е главен приоритет за българското държавно управление и Министерство на младежта и спорта.
Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев в отговор на депутатски въпрос по отношение на спортната инфраструктура за лека атлетика в страната ни.
Министър Кралев напомни, че леката атлетика е един от обичайно мощните за страната ни спортове, а това е една от аргументите министерството да обръща особено внимание на инфраструктурата.
От 2015 година до в този момент министерството е вложило близо 2,5 млн. лева в възобновяване на спортни уреди, предопределени за лека атлетика.
„ Сред ремонтираните обекти са покритата лекоатлетическа писта в Сливен, на която беше построена нова газова апаратура за отопление. Изгради се нова писта на стадиона в Хасково. Нова атлетическа писта има на стадиона в Сандански.
В момента завършва ремонта на залата за лека атлетика на спортния комплекс „ Осогово “ в Кюстендил. Приключи ремонта на залата по лека атлетика на „ Ботев “ – Пловдив, както и ремонта на залата на състезателен клуб „ Локомотив “ – Пловдив “, напомни спортният министър.
Месец януари тази година бе даден и старт на ремонта на лекоатлетическата зала в Добрич, която е единствената кръгова писта в Източна България за този спорт на закрито. Стойността на ремонта е близо 370 хиляди лв..
Най-знаковият обект е строящата се Арена Бургас, която е проектирана като многофункционално оборудване. Тя ще предлага пространство за упражняване на необятен диапазон от спортове, а след завършването ѝ страната ни ще има опция да семейства на интернационалните лекоатлетически надпревари в зала от най-голям сан – европейско и международно състезание.
Капацитетът за посетили е 7 200 места, а до този миг страната е вложила към 53 млн. лв..
„ Усилията ни за реновиране и създаване на нова инфраструктура, както за лека атлетика, по този начин и за други спортове ще продължи, тъй като това е основата, на която можем да чакаме достижения от спортистите “, сподели в умозаключение министър Кралев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР