Изграждане на Зелен ринг в София, чийто първи елемент реално

...
Изграждане на Зелен ринг в София, чийто първи елемент реално
Коментари Харесай

Фандъкова и Здравков представиха първия елемент на т.нар. Зелен ринг

Изграждане на Зелен кръг в София, чийто първи детайл действително да свърже столичните квартали " Изгрев " и " Слатина ", показаха на специфична конференция столичният кмет Йорданка Фандъкова, основният проектант на София Здравко Здравков и транспортният министър Росен Желязков.
Здравков показа концепцията с аргумента свързване на всички паркове в София в пешеходно измерение. Той разгласи, че в този момент концепцията е да се направи пешеходна и велоалея - с две платна в двете направления, от гара " Пионер ", по жп линията там, в посока улиците " Самоков ", " Тинтява ", " Шипченски проход " и да се стигне до Висшето транспортно учебно заведение. Става въпрос за към 3,5 километра. Мисли се и за създаване на трамвайно трасе - не тъкмо по посочения маршрут.
Йорданка Фандъкова увери, че множеството притежатели на частни терени били съгласни да дадат безплатен достъп за построяването на въпросното трасе. А Здравков посочи, че в този момент няма механически план, тъй като още тече координиране с НКЖИ и надлежно заради тази причина няма още пресмятане какъв брой ще коства планът. Главният проектант счита, че може да се почне реализация още следващата година, само че го обвърза с Подробния организационен проект на Борисовата градина, по който имаше големи кавги и обещания да се прегледат над 400 цивилен тъжби, с цел да се поправи първичния план.
Имаме визия за връзки с планина Витоша, акцентира Здравков и уточни концепция да се прави велоалея и пешеходна алея по река Драгалевска – от " Хладилника ". Той счита и, че концепцията за околовръстна градска железница за София към този момент е остаряла, тъй като предходните индустриални зони ги няма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР