Изграждане на нови мощности за комбинирано производство на ток и

...
Изграждане на нови мощности за комбинирано производство на ток и
Коментари Харесай

Пак се търси инвеститор да спаси парното в София

Изграждане на нови мощности за комбинирано произвеждане на ток и парно в " Топлофикация-София " с присъединяване на частен вложител. Това е концепцията, която сега още веднъж се разисква в Столичната община в опит да откри разновидности за възстановяване на финансовото положението на сдружение си.

Възможностите за построяването на нови когенерации и модернизиране на съществуващите се разискват от работна група към общинския съвет. След техническа оценка и установяване на възможните разноски за осъществяването им ще се търсят и частни вложители, които да обезпечат средства за строителството на новите мощности. " Топлофикация-София " не е в положение сама да откри пари за това поради неприятното си финансово положение. Дружеството има над 800 млн. лв. задължения, които непрекъснато порастват.

Как тъкмо ще бъдат определени частните вложители и при какви условия ще си върнат вложенията в столичното парно ще се взема решение на идващ стадий, обясниха участници в работната група.

Възможности

Сред вероятните разновидности е даване на право на градеж, избор на вложител посредством някакъв тип социална поръчка или други разновидности, които занапред ще се разискват. Идеята е частният сътрудник да си върне инвестицията от приходите от продажбата на ток от бъдещите мощности за комбинирано произвеждане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР