Изградените логистични вериги на компанията в Азия ще пострадат сериозно,

...
Изградените логистични вериги на компанията в Азия ще пострадат сериозно,
Коментари Харесай

Изявление на Тръмп срина акциите на партньори на Apple

Изградените логистични вериги на компанията в Азия ще пострадат съществено, в случай че Съединени американски щати вдигнат митата върху китайския импорт

Foxconn, най-големият индустриален сътрудник на Apple, е една от многото компании, чиито акции поевтиняха след изказване на Доналд Тръмп

Доставчици на съставни елементи и сътрудници в производството на Apple от Азия претърпяха забележителен спад в цените на акциите си, откакто американският президент Доналд Тръмп написа в Twitter, че софтуерният колос би трябвало да създава в Съединените щати, в случай че желае да избегне митата върху китайския импорт.

Коментарът на Тръмп идва в отговор на писмо на Apple до Търговската камара на Съединени американски щати, в което компанията сигнализира, че препоръчаните от Вашингтон мита в разгарящата се комерсиалната война с Китай ще се отразят отрицателно върху цената на „ необятен набор “ от артикули на компанията, включително Apple Watch и Apple AirPods.

„ Нашата угриженост от тези мита се крие във обстоятелството, че Съединените щати ще пострадат най-вече и това ще докара до понижаване на растежа и конкурентоспособността на Съединени американски щати и повишение на цените за американските консуматори “, споделят от Apple.
още по тематиката
Според компанията, покачването на митата не е най-хубавият метод за решение на проблемите в комерсиалните връзки с Китай, отбелязва Ройтерс.

След обявата на Тръмп в Twitter акциите на китайските снабдители на Apple като Luxshare Precision, Shenzhen Sunway Communication и Suzhou Dongshan Precision Manufacturing поевтиняха с 10%. Ценните бумаги на други компании, включително Lens Technology, Universal Scientific Industrial Shanghai и Suzhou Anjie Technology, изгубиха 6-8% от цената си.

Акциите на тайванския производител на обективи за фотоапарати Largan Precision са поевтинели с съвсем 8%, Foxconn (най-големият индустриален сътрудник на Apple) претърпя спад от 3,4%, Pegatron Corp. загуби съвсем 4%, в ASE Technology Холдинг – 2,9%.

Според анализатор от консултантската компания Cathay Futures Consultant, основана в Тайпе, веригата за доставки на съставни елементи за Apple в Тайван ще пострада съществено, в случай че Съединени американски щати вдигнат мита върху вноса на китайски артикули.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР